Soğan Filizlenirse Yenir Mi?
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Soğan filizlenirse yenir mi? Pek çoğumuz filizlenen ya da çimlenen gıdaların tüketimi hakkında araştırma yaparız. Özellikle hem lezzet hem de sağlık açısından bu konuya dikkat edilmesi gerekirken bazı noktalar kritik olabilmektedir. Peki; soğan filizlenirse yenir mi? İşte yanıtı.

Mutfakta çoğumuzun başına gelmiştir; dolapta unuttuğunuz bir soğan, günler sonra yeşil bir filizle sizi karşılar. Besin güvenliği ve lezzet açısından merak edilen soğan filizlenirse yenir mi?

Soğanın Durumu Önemli

Soğan sert ve sağlamsa: Filizlenmiş olsa bile tüketilebilir. Filiz kısmı acı olabilir ama zehirli değildir. Soğan yumuşamış, küflenmiş veya kokuyorsa: Bozulmuş olabilir, bu durumda tüketilmemelidir.

Filiz Kısmı

Filizlenen kısım (yeşil sürgün) acı bir tat verebilir, isterseniz bu kısmı çıkararak kullanabilirsiniz. Bazı kişiler bu filizleri yemeklere ekler, özellikle çorba ve salatalarda kullanılır ama çok yoğun kullanıldığında tadı baskın olabilir.

Besin Değeri

Filizlenmiş soğan, besin değerini büyük ölçüde kaybetmez. Ancak filizlenme süreci uzun sürerse su kaybı olur ve tadı değişebilir.

Sonuç:

Soğan filizlendiğinde, eğer genel durumu iyi ve bozulmamışsa güvenle tüketilebilir. Sadece filiz kısmını kesip atmak isterseniz, tat açısından daha iyi olabilir.

Haber Kategorileri

Gıda Güvenliği

Lezzetli Haberler

3 Aralık Masterchef Türkiye'de 4. Ceketi Kim Kazandı?
Kokina Buketi Nasıl Saklanır?
San Sebastian'ın Malzemeleri Nelerdir?
Sultan Çorbasının Püf Noktaları
Zencefil Kurusu Nasıl Yapılır?
MasterChef Şampiyonuna Ait Hamburgerci Kurşunlandı: Haraç İddiası Gündemde