Fırını önceden ısıtmak, şöbiyetin eşit şekilde kabarmasını sağlar. Pişirme sırasında üzeri çok kızarmaya başlarsa folyo ile kapatmak iyi bir yöntemdir. Şöbiyetin içinin tam piştiğinden emin olmak için 25. dakikadan sonra kontrol etmek gerekir.
Şöbiyet genellikle 180–190°C (350°F) fırında pişirilir. Fırının önceden ısınmış olması, hamurun eşit şekilde kabarmasına ve içinin güzel pişmesine yardımcı olur.
Şöbiyetler yaklaşık 25–30 dakika kadar pişer. Hamurun üzeri altın sarısı rengini alana kadar fırında bırakın.
Fırının orta rafı, şöbiyetin altının yanmadan, üstünün de eşit şekilde kızarmasını sağlar.
20. dakikadan sonra fırını sık sık kontrol edin. Üzeri çok hızlı kızarıyorsa, fırını biraz alçaltabilir veya üzerini folyo ile kapatabilirsiniz.
Pişen şöbiyetleri fırından çıkardıktan sonra hafif ılıkken şerbetleyin. Sıcak şöbiyet üzerine soğuk şerbet dökmek hamurun dağılmasına neden olabilir.
Şunlara da göz atın: