Simmering Nedir, Nasıl Uygulanır?
Simmering pişirme tekniği nedir? Simmering hangi besinlerde uygulanır? İşte, mutfaklarda temel olarak kullanılan simmering tekniği:

Simmering bir su içerisinde pişirme yöntemidir. Su kaynama derecesinin hemen altında olmalıdır. Tencere içerisine alınan sıvı fokurdamaz sıcaktır. Yüzeye çıkan baloncuklar gözükür ancak kaynama esnasındaki gibi büyük gözenekli ve sık değildir. 


Simmering Nasıl Uygulanır?

  1. Simmering su içerisinde pişirmenin en temel yöntemlerinden biridir. Yiyecekleri nazikçe pişirmek için sıvının ısısı kullanılmaktadır.
  2. Boiling işleminden daha zordur. Su fokurdamaz. Sıcaklığı daha düşüktür. Daha az baloncuk içerir, kaynama derecesinin hemen altındadır, kaynamaz ancak gözenekleri gözükür.
  3. Bu durum yemeğin lezzetlerinin birbirine karışmasını sağlayacaktır. 


Simmering Yöntemi ile Ne Yapılır?

Bu yöntem ile sulu tencere yemekleri, et, sebze, ilik suyu ya da çorba hazırlayabilirsiniz.


Şunlara da göz atın;

  1. Pişirme teknikleri
  2. Baking nedir?
  3. Blanching nedir?
  4. Poşe nedir?
  5. Boling nedir?




Haber Kategorileri

Pişirme Yöntemleri

Lezzetli Haberler

Yoğurt Çorbasının Kesilmemesi İçin 5 İpucu
Un Helvasının Topaklanmaması İçin Ne Yapmalı?
Salçalı Makarna Neden Ekşi Olur?
Beyran Çorbası Ne Etinden Yapılır?
Kaynayan Tencereden Yemeğin Taşmasını Engelleyecek 5 Pratik Yöntem
Mayasız Poğaçanın İçi Piştikten Sonra Çiğ Kalırsa Ne Yapmalı?