Simit Neden Sertleşir?
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Simit, havayla temas edince nemini kaybedip sertleşir. Hamurun tarifi, fırınlama süresi ve soğuma hızı da sertleşmeyi etkiler. Açıkta veya yanlış saklandığında simit daha hızlı sertleşir.

Simit, havayla temas edince nemini kaybederek sertleşir. Fazla pişirme ve hamur yapısı da sertleşmeyi artırır. Yanlış saklama yöntemleri simidin hızlı sertleşmesine yol açar.

Hava Teması

Simit, havayla temas edince nemini kaybeder ve kabuğu sertleşir.

Soğuma

Fırından çıktıktan sonra hızlı soğuyan simit daha çabuk sertleşir.

Depolama Şekli

Açıkta veya hava almayan torbada saklanması sertleşmeyi hızlandırır.

Hamur Tarifi

Sütte veya yağda eksiklik, unun kalitesi ve gluten yapısı simidin yumuşaklığını etkiler.

Fırınlama Süresi

Fazla pişirme, simidin kabuğunun sertleşmesine neden olur.

Şunlara da göz atın:

  1. Simit Hamurunda Süt Var Mı?
  2. Simit Yaparken Hangi Pekmez Kullanılır?
  3. Simit Hamurunun İçine Ne Konur?
  4. 10 Şehir 10 Meşhur Simit
  5. Evde Simit Yapmanın Püf Noktaları

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

3 Aralık Masterchef Türkiye'de 4. Ceketi Kim Kazandı?
Kokina Buketi Nasıl Saklanır?
San Sebastian'ın Malzemeleri Nelerdir?
Sultan Çorbasının Püf Noktaları
Zencefil Kurusu Nasıl Yapılır?
MasterChef Şampiyonuna Ait Hamburgerci Kurşunlandı: Haraç İddiası Gündemde