Simit Nasıl Çıtır Olur?
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Simit hamuru ne çok sert ne çok yumuşak olmalı, ele yapışmayan kıvamda olmalı. Pişirmeden önce pekmezli suyla hafif ıslatmak ve bol susamla kaplamak çıtırlık sağlar. Fırını önceden yüksek ısıda ısıtıp kısa sürede pişirmek, simidin dışının çıtır olmasını garanti eder.

Simit hamuru yumuşak ve ele yapışmayan kıvamda olmalı. Pişirmeden önce pekmezli suyla ıslatmak ve bol susam eklemek çıtırlık verir. Yüksek ısıda kısa süre pişirmek dışının çıtır olmasını sağlar.

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

4 Aralık Masterchef Türkiye'de İlk Finalist Kim Oldu?
2 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
1 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
2026 Michelin Sommelier Ödülünü Kim Kazandı?
Michelin Yeşil Yıldız Kazanan Restoranlar
Michelin Rehberi Türkiye’nin Tüm Bölgelerini Kapsayacak