Şeftalili Sorbe Nasıl Yapılır?
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Olgun şeftalileri soyup doğrayın, su ve şekerle hazırladığınız şurup ve limon suyuyla karıştırın. Karışımı dondurucuya koyup ara ara çatalla karıştırarak sorbe kıvamına getirin. Servis etmeden önce birkaç dakika bekletin ve nane yaprağıyla süsleyin.

Şeftalileri püre haline getirin, şekerli su ve limon suyuyla harmanlayın. Dondurucuya alıp ara ara karıştırarak dondurun. Servis ederken nane yaprağıyla süsleyip en hafif tatlının tadını çıkarın.

Malzemeler:

  1. 4 adet olgun şeftali (yaklaşık 600 g)
  2. 100 g toz şeker (isteğe göre azaltılabilir)
  3. 150 ml su
  4. 1 yemek kaşığı limon suyu
  5. İsteğe bağlı: birkaç taze nane yaprağı veya 1 tatlı kaşığı bal

Şeftalileri soyun ve doğrayın

Çekirdeklerini çıkarın; olgun ve tatlı şeftaliler kullanmaya özen gösterin.

Küçük bir tencerede su ve şekeri kaynatın

Şeker tamamen eriyince ocaktan alın, soğumaya bırakın.

Blender’a şeftalileri, limon suyunu ve şekerli suyu ekleyin

Pürüzsüz bir karışım elde edene kadar çekin. (İsterseniz biraz nane ya da bal ekleyebilirsiniz.)

Karışımı bir kaba alın ve dondurucuya koyun

İlk 3 saat boyunca her 30 dakikada bir çatalla karıştırın; böylece kristal buzlanma olmaz.

Servis etmeden önce birkaç dakika bekletin

Kaselere alın, üzerine nane yaprağı koyun ve ferahlığın tadını çıkarın!

Şunlara da göz atın:

  1. Hangi İlin Şeftalisi Meşhur?
  2. Şeftali Kızartması Nasıl Yapılır?
  3. Fırınlanmış Şeftali Nasıl Yapılır?
  4. Izgara Şeftali Nasıl Yapılır?

Haber Kategorileri

Tarif Listeleri

Lezzetli Haberler

Kaynayan Tencereden Yemeğin Taşmasını Engelleyecek 5 Pratik Yöntem
Mayasız Poğaçanın İçi Piştikten Sonra Çiğ Kalırsa Ne Yapmalı?
1 Dilim Ekmek Kaç Pankek Eder?
Mayasız Poğaça Hamuru Yapışkan Olursa Ne Yapmalı?
Pankekin Güzel Olması İçin Ne Yapmalı?
Mayasız Poğaça Çok Kuru Olursa Ne Yapmalı?