Şeftali Nasıl Olgunlaştırılır?
Şeftali mevsimi gelmişken tezgahlarda yerini alır. Ancak bazıları sert olabilir. Peki şeftali nasıl olgunlaştırılır? İşte, şeftali nasıl olgunlaştırılır:

Çok az şey sulu, olgun bir şeftali kadar lezzetlidir ve kaya gibi sert bir şeftaliyi ısırmak kadar hayal kırıklığı yaratan çok az şey vardır. Olgunlaşmamış şeftalileri yemek zorunda değilsiniz. Sizler için şeftali nasıl olgunlaştırılır anlattık. İşte, şeftali olgunlaştırma yöntemleri:

Kağıt Poşet Kullanarak Şeftali Nasıl Olgunlaştırılır?

  1. Bir kağıt torba al. Kahverengi kağıt torbalar, şeftalileri olgunlaştırmak için mükemmeldir. Meyve, etilen gazını doğal olarak serbest bırakır ve ince kağıt, nemi hapsetmeden gazı hapseder. Plastik poşetler ise şeftalilerin çok çabuk olgunlaşmasına ve ardından çürümesine neden olur.
  2. Olgunlaşmamış şeftalileri torbaya koyun. Daha fazla olgunlaşma gücü için, şeftalilerin olduğu torbaya bir muz veya elma koyun. Bu meyveler yüksek düzeyde etilen gazı yayar ve şeftalilerin daha hızlı olgunlaşmasına neden olur.
  3. Şeftalilerin olgunlaşmasına izin verin. Torbayı 24 saat oda sıcaklığında kuru bir yerde bırakın. Şeftali sayısı ve orijinal olgunluk, şeftalilerin tamamen olgunlaşması için gereken toplam süreyi belirleyecektir.
  4. Şeftalileri kontrol edin. 24 saat sonra, ne kadar olgun olduklarını görmek için şeftalilerinizi kontrol edin. Yumuşak bir koku veriyorlarsa ve hafifçe yumuşaklarsa, olgunlaşmış ve yemeye hazırdırlar. Değilse, 24 saat daha torbaya koyun. Hazır olana kadar bu işlemi tekrarlayın.
  5. Şeftalilerinizin tadını çıkarın. Tüm şeftalileriniz olgunlaştıktan sonra yemeye hazırlar! Oda sıcaklığında birkaç gün saklanırlar, ancak buzdolabına yerleştirildiğinde daha uzun süre saklanabilirler.

Keten Kumaş Kullanarak Şeftali Nasıl Olgunlaştırılır?

  1. Keten bir peçete koyun.
  2. Şeftalilerinizi yerleştirin. Şeftalilerinizin uçlarını keten havlunun üzerine yerleştirin. Birbirlerine eşit uzaklıkta olacak şekilde yayın ve hiçbiri birbirine değmesin.
  3. Şeftalileri örtün. Şeftalilerin üzerine ikinci bir keten veya pamuklu havlu koyun. Üzerini tamamen örtün ve mümkünse kenarlarını kıvırarak kenarları temiz havaya kapatın.
  4. Olgunlaşmalarını bekleyin. Şeftalilerinizi keten bir havluyla olgunlaştırmak birkaç gün sürebilir, ancak meyvelerin daha sulu olmasını sağlar. Şeftalilerinizi 2-3 gün sonra kontrol edin, yumuşaklıklarına dikkat edin ve o klasik şeftali kokusunu arayın. Tam olarak hazır değillerse havluyu değiştirin ve bir gün sonra tekrar kontrol edin.
  5. Olgun şeftalilerinizin tadını çıkarın. Şeftalileriniz yumuşacık ve harika bir aromaya sahip olduklarında yenmeye hazırlar! Ömrünü uzatmak isterseniz buzdolabında saklayabilirsiniz.


Şunlara da göz atın;

  1. Şeftalinin faydaları
  2. Saksıda şeftali nasıl yetiştirilir?
  3. Şeftali nasıl saklanır?
  4. Şeftalili tarifler

Haber Kategorileri

Malzeme Rehberi

Lezzetli Haberler

Mayıs Ayı Sebze ve Meyveleri
Yatmadan Önce Uzak Durmanız Gereken 7 Besin
Karahindiba Nasıl Kurutulur?
Meşe Balı Nedir, Nasıl Tüketilir?
Salmonella Bakterisi Nedir, Nasıl Bulaşır?
Lezzetlerin Doğal Buluşması: Telezzüz Vegan ve Vejetaryen Mutfağıyla