Sebzeli Krep Yapmanın 7 Lezzet Sırrı
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Kahvaltıdan akşam yemeğine kadar her öğüne yakışan sebzeli kreplerin hem lezzetli hem de tam kıvamında olması için bilmeniz gereken bazı püf noktaları bulunur. İşte pratikliği sayesinde her evde sıkça tercih edilen sebzeli krep yapmanın püf noktaları!
Sebzeli Krep Yapmanın 7 Lezzet Sırrı

Krep, çok yönlülüğü sayesinde sofraların vazgeçilmezlerinden biridir. Özellikle sebzelerle buluştuğunda hem sağlıklı hem doyurucu bir öğün haline gelir. Ancak sebzeli krep yaparken daha lezzetli olması için bazı püf noktalarına dikkat edilmesi gerekir. İşte sebzeli krep yapmanın incelikleri!

sebzeli krep

Krep hamurunu dinlendirin

Un, yumurta, süt ve azıcık tuzla hazırladığınız krep hamurunu en az 15-20 dakika dinlendirin. Bu sayede un tam çözünür, hamur pürüzsüzleşir ve daha esnek krepler elde edersiniz.

Sebzeleri küçük ve eşit doğrayın

Kullanacağınız sebzeleri (kabak, havuç, biber, mantar, ıspanak vb.) minik ve eşit parçalarda doğrayın. Böylece hem daha kolay pişerler hem de krebin içinde dağılmaları daha dengeli olur.

Sebzeleri önceden soteleyin

Sebzeleri krep içine koymadan önce mutlaka soteleyin. Bu hem lezzeti artırır hem de krebin içinde fazla su bırakmalarını önler.

Baharatlarla lezzeti artırın

Krema, tuz ve karabiber dışında muskat rendesi, kekik, pul biber veya kimyon gibi baharatlarla iç harca derinlik katabilirsiniz.

Yapışmaz bir tavada pişirin

Kreplerin yırtılmadan, kolayca çevrilmesi için iyi ısınmış yapışmaz bir tava kullanın. İlk krep genellikle “deneme” olur, ama sonrası kolay gelir.

İç harcı fazla koymayın

Krebi sararken iç harcı fazla koyarsanız hem dağılır hem de pişirme sırasında yırtılabilir. Her krep için 1-2 yemek kaşığı iç harç yeterlidir.

Fırında ya da tavada son dokunuş

Krepleri sarıp üzerine biraz rendelenmiş peynir serperek fırında 10-15 dakika pişirebilir ya da tavada az tereyağında hafifçe kızartabilirsiniz. Bu, hem sunumu hem lezzeti zenginleştirir.

Şunlara da göz atın:

  1. Krep Nedir ve Nasıl Yapılır?
  2. Krep Yaparken İhtiyacınız Olan 9 Akıllı Tüyo
  3. Mikrodalga Fırında Krep Nasıl Yapılır?
  4. Kreplerinizin İçerisine Çok Yakışacak 9 Farklı Malzeme
  5. Özel Krep Tavası Almaya Değer Mi?

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

Hamsiköy Sütlacı Yapmanın 9 Tüyosu
Çimlenmiş Bezelye Yenir Mi?
Kavurmaya Sarımsak Konur Mu?
Filizlendirilmiş Ne Demek?
Etin Kokusunu Hangi Baharat Alır?
Bağırsak Problemi Olanlara Beslenme Tüyoları