Şatobiryan Hayvanın Neresidir?
Aslı Can Kaçar İçerik Editörü
37 Tarif       24 Takipçi
Şatobiryan, dana bonfilesinin orta kısmından elde edilen, son derece yumuşak ve değerli bir et yemeğidir. Hayvanın az çalışan bir bölgesinden çıktığı için lifsiz, sinirsiz ve az yağlıdır. Doğru pişirildiğinde sulu, lezzetli ve lokum gibi bir dokuya sahip olur.

Şatobiryan (Chateaubriand), Fransız mutfağının en özel ve en değerli et yemeklerinden biridir. Adını 19. yüzyılda yaşamış Fransız yazar ve devlet adamı François-René de Chateaubriand’dan alır. Klasik Fransız mutfağında şatobiryan, genellikle kalın kesilmiş, yumuşacık bir dana eti parçasının özel pişirme teknikleriyle hazırlanmasıyla tanınır. Şatobiryanı diğer et yemeklerinden ayıran en önemli özellik; etin son derece yumuşak, lifsiz ve az yağlı olmasıdır. Bu nedenle genellikle az pişmiş ya da orta pişmiş olarak servis edilir. Yanında çoğunlukla patates kızartması, püre veya sebze garnitürleri ve klasik Fransız sosları tercih edilir.

''Bonfile nasıl pişirilir, dana etinin en yağsız yerleri neresidir ve dana etli tariflere'' de göz atın.

Şatobiryan Hayvanın Neresi?

Haber Kategorileri

Malzeme Rehberi

Lezzetli Haberler

Mozaik Pastada Yağ ve Süt Oranı Hangi Hataya Yol Açar?
Böreğin Tarihsel Yolculuğu
Mozaik Pastanın Bisküvileri Neden Yumuşak Kalır?
Lezzetli Keşifler
Doğa Çitçi’den Yılbaşı Sofrasına Belleği Güçlü Tatlar
5 Soruda Kahve!