Sahurda patates kızartması yenir mi? Bir diyetisyene sorduk
Oruç tutanların sahur yapmaları sağlık açısından açısından önemlidir. Sahurda ise sağlıklı ve dengeli beslenmek gerekir. Peki, sahurda patates kızartması yenir mi? Bir diyetisyene göre hayır. Peki neden? Birlikte bakalım...

Oruç tutanlar için sahur günün devamı açısından oldukça önemlidir. Eğer sahur atlanırsa ya da sadece su içerek geçiştirilirse günün çok daha erken saatlerinde kan şekeri düşecektir. Bununla beraberde sahurda tuzlu, hamur işi, aşırı yağlı gıdalar yemeklerin yağa dönüşme hızını ve kilo alma riskini artırır. Sahur sofrasının doğru seçilmiş yiyeceklerden oluşması daha, rahat daha sağlıklı oruç tutmayı sağlar. Bu nedenle sahurda ne yemeli, sahurda ne yenir sorusu sık sık internette merak konusu olur. Bu makalede ise sahurda patates kızartması yenir mi sorusunun yanıtına bakıyoruz.

Sahurda Patates Kızartması Yenir Mi?

Diyetisyen Tuğçe Yılmaz sahurda patates kızartması yemeyi önermiyor. Peki, neden? Yorumu şöyle:

Sahurda patates kızartması ve hatta hiçbir kızartma türü tüketilmemelidir. Sahurda çok yağlı beslenmek, sindirimi zorlaştırır bu sebeple uyku kalitesinin düşmesine sebep olur. Çok yağlı besinler ertesi gün susamaya ve kilo alımına sebep olabilir. 1 orta boy patates kızartması 300 kcal’dir fakat özellikle kaloriden ziyade sağlıksız ve yağlı yapısı nedeniyle tüketimini önermiyorum. Sahurda patates tüketmek isteyenler ise haşlayıp buzdolabında beklettikleri, dirençli nişasta haline gelmiş bir orta boy patatesi kızartma tüketebilir.

Yazar:

Diyetisyen Tuğçe Yılmaz

Şunlara da göz atın;

  1. Sahurda ne yenir?
  2. Sahurda tok tutan yiyecekler
  3. Pratik sahur tarifleri
  4. Sahurda pilav yenir mi?
  5. Sahurda tahin pekmez yenir mi?

Haber Kategorileri

Sağlıklı Yaşam

Lezzetli Haberler

Ankara Romantik Mekanlar: Ankara'da Romantik Buluşmalar İçin 10 Mekan
Keşkek Yanına Ne Gider: 10 Farklı Tarif
Malta Eriği Çekirdeği Nasıl Yenir?
Saç Kırıkları Nasıl Önlenir: 7 Öneri
Yaza Limonlu Cheesecake Lezzetiyle Merhaba!
Kilo Kaybı ile Yağ Kaybı Arasındaki Fark Nedir?