Sade Barbunya Nasıl Yapılır?
Selin Hıdır
2282 Tarif       1 Takipçi
Sade barbunya, doğru yöntemlerle haşlandığında tane tane ve doğal lezzetiyle sofraların baş tacı olur. Barbunyayı ıslatma sürecinden pişirme süresine, su oranından ısı kontrolüne kadar uygulanan tüm püf noktaları, her defasında mükemmel kıvamda ve dağılmayan barbunyalar elde etmeyi sağlar.

Sade barbunya, mutfakta hem basit hem de lezzetli bir seçenek olarak öne çıkar. Ancak barbunyayı doğru şekilde haşlamak, tanelerinin dağılmadan yumuşamasını sağlamak ve doğal tadını korumak için bazı püf noktalarına dikkat etmek gerekir. Islatma süresi, suyun miktarı, pişirme ısısı ve süresi gibi detaylar, barbunyaların kıvamını ve lezzetini doğrudan etkiler. Peki; sade barbunya nasıl yapılır? İşte detaylar...

Haber Kategorileri

Pişirme Yöntemleri

Lezzetli Haberler

Barbunya Pilaki Sıcak Mı Yenir Soğuk Mu?
Kuru Barbunya Islatırken Tuz Atılır Mı?
Çatalın Boyutu, Tatlının Tadını Değiştirir Mi?
3 Aralık Masterchef Türkiye'de 4. Ceketi Kim Kazandı?
Kokina Buketi Nasıl Saklanır?
San Sebastian'ın Malzemeleri Nelerdir?