Roka Nasıl Yıkanmalı?
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Roka, saplarından ayrıldıktan sonra bol soğuk suda nazikçe yıkanmalıdır. Kir ve tozun tamamen çıkması için su birkaç kez değiştirilir. Son olarak, yapraklar süzülüp temiz bir bezle kurulanır.

Roka yıkarken yaprakların zarar görmemesine dikkat etmek önemlidir. Soğuk su, rokanın tazeliğini korumasına yardımcı olur. İyice kurutulduğunda salatalarda daha lezzetli ve çıtır olur.

Saplarını kesin

Roka demetinin kalın saplarını kopararak ayırın.

Soğuk suya koyun

Roka yapraklarını büyük bir kaba alıp bol soğuk su ekleyin.

Nazikçe karıştırın

Yaprakları hafifçe çalkalayarak üzerindeki toz ve kirin çözülmesini sağlayın.

Suyu değiştirin

Kirli suyu dökün, gerekirse taze suyla birkaç kez yıkamaya devam edin.

Kurulayın

Roka yapraklarını süzgece alıp fazla suyunu bırakması için bekletin veya temiz bir bezle hafifçe kurulayın.

Şunlara da göz atın:

  1. Roka Bozulmadan Nasıl Saklanır?
  2. Roka Yıkandıktan Sonra Nasıl Saklanır?
  3. Roka Hasadı Nasıl Yapılır?
  4. Rokanın Faydaları Nelerdir?

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

4 Aralık Masterchef Türkiye'de İlk Finalist Kim Oldu?
2 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
1 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
2026 Michelin Sommelier Ödülünü Kim Kazandı?
Michelin Yeşil Yıldız Kazanan Restoranlar
Michelin Rehberi Türkiye’nin Tüm Bölgelerini Kapsayacak