Rezene Nasıl Yenir?
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Rezene hem çiğ olarak salatalarda hem de pişirilerek garnitür şeklinde tüketilebilir. Tohumları bitki çayı yapımında ve baharat olarak kullanılır. Ayrıca ağız kokusunu gidermek için yemek sonrası çiğnenebilir.

Rezene çiğ olarak salatalara eklenebilir veya fırında, buharda ya da sote edilerek pişirilebilir. Tohumları sindirime iyi gelen rezene çayı için kaynatılır. Ayrıca yemek sonrası çiğnenerek ağız kokusunu gidermede kullanılır.

Çiğ Salatalarda

İnce dilimlenmiş rezene sapı ve gövdesi, salatalara ferah, anasonumsu bir tat katar.

Pişirilerek

Fırında, sotelenmiş ya da haşlanmış şekilde garnitür olarak tüketilebilir. Özellikle balık yemeklerine çok yakışır.

Çay Olarak

Rezene tohumu kaynatılarak sindirimi rahatlatan bitki çayı yapılır.

Baharat Gibi

Kurutulmuş rezene tohumu, ekmeklere, kurabiyelere ve et yemeklerine tat vermek için kullanılır.

Atıştırmalık Olarak

Rezene tohumu ağız kokusunu gidermek için yemek sonrası çiğnenebilir.

Şunlara da göz atın:

  1. Dereotu ve Rezene Arasındaki Farklar Nelerdir?
  2. Taze Rezene Salatası Nasıl Yapılır?
  3. Kuru Rezene Bozulur Mu?
  4. Rezene Nasıl Saklanır?

Haber Kategorileri

Lezzetli Haberler

Lezzetli Haberler

Michelin Genç Şef Ödülü Nedir, Kimler Alabilir, Değerlendirme Nasıl Yapılır?
Michelin Yeşil Yıldız Ödülü Nedir, Ne Anlama Gelir?
Michelin Bib Gourmand Ödülü Nedir, Kimler Alabilir?
Barbunya Haşlarken Kararmaması İçin Ne Yapılır?
Barbunya Pilakiye Hangi Malzemeler Konur?
Barbunya Pilaki Sıcak Mı Yenir Soğuk Mu?