Pratik ve Kolayca Yapılabilecek 5 Patates Püresi
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Patates püresi, her yemeğin yanına yakışan, pratik ve lezzetli bir garnitürdür. Klasik tariften sarımsaklı, peynirli veya kremalı versiyonlara kadar pek çok farklı lezzet seçeneğiyle herkesin damak zevkine hitap edebilir. İşte kolayca hazırlanabilecek 5 patates püresi!

Sadece birkaç malzeme ile kısa sürede hazırlayabileceğiniz patates püresine, zeytinyağı ve peynir gibi ekstra dokunuşlarla farklı tatlar katabilirsiniz. Farklı tarifler, hem sofranızı renklendirir hem de mutfağınızda yaratıcı olmanıza olanak tanır.

  1. Klasik Patates Püresi

Malzemeler:

  1. 4-5 adet patates
  2. 2 yemek kaşığı tereyağı
  3. 1 su bardağı süt
  4. Tuz, karabiber

Yapılışı:

Patatesleri haşlayın ve ezin. Tereyağını ve ılık sütü ekleyin. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Karıştırın ve sıcak servis edin.

  1. Sarımsaklı Patates Püresi

Malzemeler:

  1. 4-5 adet patates
  2. 3 diş sarımsak
  3. 2 yemek kaşığı tereyağı
  4. 1 su bardağı süt
  5. Tuz, karabiber

Yapılışı:

Patatesleri haşlayın. Sarımsakları soyup ince doğrayın ve tereyağında kavurun. Haşlanmış patatesleri ezin ve üzerine sarımsaklı tereyağını ekleyin. Ilık sütü ekleyip karıştırın. Tuz ve karabiberle tatlandırın, sıcak servis edin.

  1. Peynirli Patates Püresi

Malzemeler:

  1. 4-5 adet patates
  2. 2 yemek kaşığı tereyağı
  3. 1 su bardağı süt
  4. 1/2 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir
  5. Tuz, karabiber

Yapılışı:

Patatesleri haşlayın ve ezin. Tereyağını ve ılık sütü ekleyin. Peynir, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın. Püreyi sıcak servis edin.

  1. Kremalı Patates Püresi

Malzemeler:

  1. 4-5 adet patates
  2. 3 yemek kaşığı tereyağı
  3. 1 su bardağı krema
  4. Tuz, karabiber

Yapılışı:

Patatesleri haşlayın ve ezin. Tereyağını ekleyip karıştırın. Kremayı azar azar ekleyin ve pürenin kıvamını ayarlayın. Tuz ve karabiberle tatlandırın, sıcak servis edin.

  1. Zeytinyağlı Patates Püresi

Malzemeler:

  1. 4-5 adet patates
  2. 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  3. 1/2 su bardağı süt
  4. Tuz, karabiber

Yapılışı:

Patatesleri haşlayın ve ezin. Zeytinyağını ve ılık sütü ekleyin. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Karıştırıp sıcak olarak servis edin.

Şunlara da göz atın:

  1. Patates Püresi Nasıl Saklanır ve Dondurulur?
  2. Tam Kıvamında Patates Püresi Yapmanın 10 Püf Noktası
  3. Dondurulmuş Patates Püresini Yeniden Isıtmadan Önce İki Kere Düşünün
  4. Patates Püresi Nasıl Kalınlaştırılır?
  5. Patates Püresi Yanına Ne Gider?

Haber Kategorileri

Tarif Listeleri

Lezzetli Haberler

MasterChef Şampiyonuna Ait Hamburgerci Kurşunlandı: Haraç İddiası Gündemde
Ahşap Tahtalarda Temizlik ve Uzun Ömür Sırları
Çorba İçin Tavuk Nasıl Çözdürülür?
Evde Kakaolu Fındık Ezmesi Nasıl Yapılır?
Yeni Tavayı Direkt Ocağa Koymadan Önce Bilmeniz Gereken 4 Şey
Bulaşık Makinesindeki Kötü Kokuları Gidermenin 6 Tüyosu