Pomelo Nedir, Nasıl Yenir?
Pomelo meyvesi nedir, faydaları nelerdir? Pomelo nasıl yenir? Pomelo hangi tariflerde kullanılır? İşte, pomelo meyvesinin faydaları ve kullanımı:

Sedef otugiller familyasına ait bir bitki olan pomelo, Çin greyfurtu olarak da bilinir. Turunçgillerin en büyük meyvelerine sahip olan bir türüdür. Bazı ülkelerde 'pompous limonu ve şadok' isimleriyle de tanınır. Pomelo tat bakımından greyfurta benzer. Kalın bir kabuğa sahip olan pomelo meyvesi, greyfurta göre daha tatlıdır. Beyaz lifli kısımları acı bir tada sahip olduğu için fazla tercih edilmez. Ülkemizde sadece Antalya'da yetiştirilen bu meyve, yüksek oranda C vitamini içerir.

Pomelonun Faydaları Nelerdir?

  1. Kılcal damarları güçlendirir.
  2. Sindirim sisteminin düzenli çalışmasına destek olur. Kabızlığı önler.
  3. Mideyi rahatlatır ve mide problemlerinin giderilmesine yardımcı olur.
  4. Soğuk algınlığına yakalanma riskini düşürür.
  5. Vücuda enerji verir, yorgunluğu giderir.
  6. Hücrelerin yenilenmesine destek olur.
  7. Vücuttaki serbest radikallerle savaşır.
  8. Pomelonun yaprağı nefesi rahatlatır ve ağız kokusunu giderir.
  9. Yaşlanma etkilerini geciktirir, kırışıklıklara iyi gelir.
  10. Pomelo çekirdeği su ile karıştırılıp içildiğinde bağırsaktaki kurtları düşürür.
  11. Pomelo kabuğu suyla birlikte yaralara pansuman yapıldığında, yaraların iyileşme sürecini hızlandırır. (Açık yaralar için önerilmez.)
  12. Yağ yakımını kolaylaştırır. Uzun süre tokluk hissi vererek kilo verme sürecine destek olur.

Pomelo Nasıl Yenir?


Pomelo, kabuklarından ayrıldıktan sonra genellikle taze taze tüketilir. Kabuklarını soymak için, pomelo kabuklarına bıçakla şeritler çizin. Ardından portakal soyar gibi kabuklarını soyun. Meyvenin üzerindeki beyaz lifleri temizleyin. Daha sonra dış zarını soyarak afiyetle tüketebilirsiniz. Pomelonun çekirdeklerini ayırmayı unutmayın.



Pomelo kabukları genellikle kurutulduktan sonra tüketilir. Yüksek oranda C vitamini içeren pomelo kurusu, sade bir şekilde tüketilebilir. 



Pomelo salata yapımında da kullanılan bir meyvedir. Özellikle karides gibi deniz ürünlerinden oluşan salatalar, pomelo için idealdir. Ayrıca meyve dilimleri püre haline getirilerek kremaya dönüştürülebilir. Bu kreme kek, pasta gibi tatlı tariflerinde sos olarak kullanılır. Pomelo kreması tarifinden daha fazla bilgi alabilirsiniz.

Bunun dışında pomelonun çekirdeklerini ayıklayıp suyunu sıkarak taze taze içebilirsiniz.

Pomelonun Zararları Nelerdir?

Pomelo meyvesinin aşırı tüketilmesi, ciddi sağlık problemlerine yol açabilir. Bu meyve fazla tüketildiğinde mide yanması ve mide bulantısı gözlemlenebilir. Bu yüzden ölçülü bir şekilde tüketmeniz önerilir.

Önemli Not: Şeker, tansiyon gibi kronik rahatsızlığı olan kişiler, alerjik bünyeye sahip olan kişiler, hamileler ve emziren anneler pomelo meyvesini tüketmeden önce mutlaka doktora danışmalıdır. Doktorun onay vermediği hiçbir besin tüketilmemelidir.


Şunlara da göz atın;

  1. Pepino nasıl yenir?
  2. Greyfurt nasıl tüketilir?
  3. Muşmula nasıl yenir?
  4. Çitlembik nasıl yenir?
  5. Yer elması nasıl tüketilir?

Haber Kategorileri

Malzeme Rehberi

Lezzetli Haberler

Kahve Hakkında Hiç Bilmediğiniz 10 Gerçek
Çiğ Salam Yenir Mi?
Gerbera Çiçeği Bakımı Nasıl Yapılır?
Palmiye Kalbi Nedir, Faydaları Nelerdir?
Yatmadan Önce Uzak Durmanız Gereken 7 Besin
Karahindiba Nasıl Kurutulur?