Poğaça Sütle Mi Yoğurtla Mı Yumuşak Olur?
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Poğaçanın yumuşak olması hem sütle hem yoğurtla mümkün olabilir ancak ikisinin etkisi farklıdır. Poğaçanın sırrı aslında malzemede gizlidir. Peki; poğaça sütle mi yoğurtla mı yumuşak olur? İşte o püf noktaları!

Poğaça sütle mi yoğurtla mı yumuşak olur? İkisi de ayrı ayrı lezzet katar ama yumuşaklık ve doku açısından farklı etkileri vardır. Süt daha fazla yumuşaklık sağlarken, yoğurt daha tok bir yapı kazandırır.

Süt daha fazla yumuşaklık ve hacim sağlar

İçeriğindeki laktoz ve yağ, hamurun daha kabarık ve pamuksu olmasına katkı verir.

Yoğurt daha nemli ve tok bir yapı kazandırır

İçindeki asidik yapı (laktik asit) mayayla reaksiyona girerek poğaçayı yumuşatır, ama daha yoğun bir doku oluşur.

Sütlü poğaça ertesi gün de yumuşak kalır

Süt, bayatlamayı geciktirme konusunda yoğurttan biraz daha başarılıdır.

Yoğurt, daha kıyır ve lezzetli bir kabuk oluşturur

Fırında yoğurtlu hamur biraz daha güzel kızarır, dışı hafif kıtır olabilir.

En iyi sonuç süt ve yoğurdu karıştırarak alınır

Pek çok tarif, her iki malzemeyi birlikte kullanarak hem yumuşaklık hem lezzet dengesini yakalar.

Şunlara da göz atın:

  1. Poğaça En İyi Hangi Ayarda Pişer?
  2. Poğaça Piştikten Sonra Fırından Hemen Çıkarılmalı Mı?
  3. Yumuşak Poğaçanın Sırrı Nedir?
  4. 5 Adımda Puf Puf Kabaran Poğaçaların Sırrı
  5. Poğaça Buzdolabında ve Buzlukta Nasıl Saklanır?

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

4 Aralık Masterchef Türkiye'de İlk Finalist Kim Oldu?
2 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
1 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
2026 Michelin Sommelier Ödülünü Kim Kazandı?
Michelin Yeşil Yıldız Kazanan Restoranlar
Michelin Rehberi Türkiye’nin Tüm Bölgelerini Kapsayacak