Pizza Hamuruna Ne Gerekli?
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Pizza hamuru için un, ılık su, maya, tuz ve zeytinyağı gerekir. Maya suyla aktifleştirilir, un ve tuzla yoğrulur. Zeytinyağı eklenip mayalanmaya bırakıldığında yumuşak ve lezzetli bir hamur elde edilir.

Pizza hamuru yapmak için un, ılık su, maya, tuz ve zeytinyağı kullanılır. Maya suyla karıştırılıp un ve tuz eklenerek yoğrulur. Zeytinyağı eklenip mayalandığında hamur kullanıma hazır olur.

Un

Genellikle yüksek proteinli (ekmeklik) un tercih edilir.

Su

Ilık olmalı, mayayı aktifleştirir.

Maya

Kuru veya yaş maya, hamurun kabarmasını sağlar.

Tuz

Lezzet verir ve hamurun yapısını dengeler.

Zeytinyağı

Hamuru yumuşatır ve aromayı zenginleştirir.

Şunlara da göz atın:

  1. Pizza Hamuru Sert Mi Yumuşak Mı Olmalıdır?
  2. Pizzanın Kurumaması İçin Ne Yapmalı?
  3. En İyi Pizza Unu Hangisi?
  4. Pizza Hamuru Kaç Saat Dinlenmeli?
  5. Pizza Fanlı Mı Pişer Fansız Mı?

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

3 Aralık Masterchef Türkiye'de 4. Ceketi Kim Kazandı?
Kokina Buketi Nasıl Saklanır?
San Sebastian'ın Malzemeleri Nelerdir?
Sultan Çorbasının Püf Noktaları
Zencefil Kurusu Nasıl Yapılır?
MasterChef Şampiyonuna Ait Hamburgerci Kurşunlandı: Haraç İddiası Gündemde