Pizza Hamuru Kaç Saat Dinlenmeli?
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Pizza hamuru oda sıcaklığında genelde 1-2 saatte iki katına çıkar. Daha lezzetli ve gevrek olması için buzdolabında 12-48 saat soğuk mayalama yapılabilir. Şekil verdikten sonra ise 15-30 dakika dinlendirmek kabarmasını artırır.

Pizza hamuru oda sıcaklığında 1-2 saatte mayalanır. Daha yoğun aroma için buzdolabında 12-48 saat bekletilebilir. Şekil verdikten sonra 15-30 dakika dinlendirmek en iyi sonucu verir.

İlk mayalanma (oda sıcaklığı)

Instant veya yaş maya ile hazırlanan hamur, ılık ortamda genelde 1-2 saat mayalanır.

İki katına çıkma ölçütü

Süreye değil, hamurun hacminin 2 katına ulaşmasına odaklanmak gerekir.

Soğuk mayalama (buzdolabında)

Daha aromalı ve gevrek hamur için hamur 12-48 saat buzdolabında bekletilebilir.

İkinci mayalanma (şekil verdikten sonra)

Hamuru açtıktan sonra 15-30 dakika dinlendirmek, daha iyi kabarmasını sağlar.

Aşırı mayalanmadan kaçınma

Çok uzun bekletmek hamuru ekşimsi yapar ve yapısını bozabilir.

Şunlara da göz atın:

  1. Pizza Malzemeleri Hangi Sırayla Konur?
  2. Pizza Hamuru Açarken Ne Kullanılır?
  3. Pizza Hamurunun İçine Ne Girer?
  4. Pizza Hamuru Su İle Mi Süt İle Mi Yapılır?
  5. Pizzaya Turşu Konur Mu?

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

2026 Michelin Sommelier Ödülünü Kim Kazandı?
Michelin Yeşil Yıldız Kazanan Restoranlar
Michelin Rehberi Türkiye’nin Tüm Bölgelerini Kapsayacak
Michelin Bib Gourmand Ödülü Alan Restoranlar 2026
Michelin Rehberi 2026 Tavsiye Listesi
2026 Michelin Seçkisi: Michelin Yeşil Yıldız, Servis ve Genç Şef Ödülünü Kazananlar Açıklandı!