Pirinç Pilavına Ne Kadar Yağ Konulur?
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Pirinç pilavı için 1 su bardağı pirince genellikle 2–3 yemek kaşığı yağ yeterlidir. Yağı tencerede ısıttıktan sonra pirinci kavurmak, pilavın tane tane ve lezzetli olmasını sağlar. Kavrulan pirincin üzerine sıcak su eklenip kısık ateşte pişirilir.

Pirinç pilavına yağ eklemek, hem lezzet hem de pilavın tane tane olması için önemlidir. Orta ateşte pirinci yağla kavurmak, pilavın aromasını artırır. Pilav pişerken yağı ve tuzu dengeli kullanmak, ideal kıvamı elde etmeyi sağlar.

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

MICHELIN 2026’nın Yıldızları Kadınlar Oldu!
Derin Dondurucudan Çıkan Ispanak Nasıl Pişirilir?
Ispanak Yıkanıp Buzluğa Atılır Mı?
Ispanağın Acılığı Nasıl Giderilir?
Ispanak Yemeği Ağızda Neden Değişik Tat Bırakır?
Ispanağa Neden Şeker Konur?