Pirinç Pilavına Ne Kadar Şehriye Konur?
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Pirinç pilavına genellikle 1 su bardağı pirince 1–2 yemek kaşığı şehriye eklenir. Şehriye, pilav yapımına başlamadan önce yağda hafifçe kavrularak lezzet kazanır. Kavrulan şehriye ve pirinç, normal su oranıyla birlikte pişirilir.

Şehriye, pilava kıtırlık ve hafif bir tat katmak için kullanılır. Miktarı fazla olursa pilav yoğun ve şehriyeli olur. Kavrulduktan sonra pirinçle birlikte pişirilerek pilavın homojen olmasını sağlar.

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

Michelin Yıldızı Nedir?
Michelin Tavsiye Listesi Nedir, Ne Anlama Gelir?
Michelin Genç Şef Ödülü Nedir, Kimler Alabilir, Değerlendirme Nasıl Yapılır?
Michelin Yeşil Yıldız Ödülü Nedir, Ne Anlama Gelir?
Michelin Bib Gourmand Ödülü Nedir, Kimler Alabilir?
Barbunya Haşlarken Kararmaması İçin Ne Yapılır?