Pilav Çok Yağlı Olursa Ne Yapılır?
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Pilav çok yağlı olursa lezzeti ağırlaşabilir ve dokusu bozulabilir. İşte bu durumu düzeltmek için uygulayabileceğiniz bazı pratik çözümler vardır. Peki; pilav çok yağlı olursa ne yapılır?
Pilav Çok Yağlı Olursa Ne Yapılır?

Pilavın fazla yağlı olması hem lezzetini ağırlaştırır hem de yenmesini zorlaştırabilir ancak basit yöntemlerle bu durumu kolayca düzeltebilirsiniz. Kağıt havlu ile yağı emmekten, yeni pişmiş yağsız pilavla karıştırmaya kadar birçok pratik çözüm sayesinde pilavını kurtarabilir ve israf etmeden lezzetli hale getirebilirsiniz. Peki; pilav çok yağlı olursa ne yapılır? İşte çözümü!

pilav

Kağıt Havlu ile Yağ Alma

Pilav piştikten sonra tencerenin kapağını açın ve üzerine birkaç kat kağıt havlu koyarak kapağını tekrar kapatın. Havlu buharla birlikte fazla yağı da emer.

Pilavı Süzme Yöntemiyle Kurtarma

Eğer yağ çok yoğunsa, pilavı süzgece alıp çok az sıcak suyla hafifçe durulayabilirsiniz. Bu yöntem, fazla yağı ve yapışkan dokuyu azaltabilir.

Fazla Yağı Emmesi İçin Ekmek Kullanın

Pilavın içine birkaç küçük parça bayat ekmek koyun ve tencerenin kapağını kapatın. Ekmek yağı emer; 5-10 dakika sonra ekmekleri çıkar.

Yağlı Pilavı Yeni Pişmiş Yağsız Pilavla Karıştırın

Yağsız veya az yağlı yeni bir miktar pilav pişirip, yağlı olanla karıştırarak dengeli bir tat ve doku elde edebilirsiniz.

Pilavı Farklı Bir Yemeğe Dönüştürün

Çok yağlı pilavı ziyan etmek istemiyorsanız, sebzelerle birlikte fırında pilav yapabilir veya yumurta ile kavurarak Asya usulü bir kızarmış pilava çevirebilirsiniz.

Şunlara da göz atın:

  1. Pilav Tekrar Isıtılır Mı?
  2. Pirinç Pilavı Yapmanın 10 Püf Noktası
  3. Pilav Tenceresi Nasıl Olmalı?
  4. Mikrodalgada Pilav Nasıl Pişirilir?
  5. Kişi Sayısına Göre Pirinç Pilavı Ölçüleri

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

Kurban Eti Neden Sert Olur?
Orijinal, Tescilli Adana Kebabın 7 Püf Noktası
Kavurmaya Yağ Ne Zaman Eklenir?
Tüm Dünyada Türk Tatlısı Olarak Bilinen Tatlı Nedir?
Maden Suyu Şişeleri Neden Genelde Yeşil Olur?
İzmir'in En Meşhur Coğrafi Tatlısı Nedir?