Pierogi Nasıl Pişirilir?
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Pierogi, ince açılmış hamurun içine patates, peynir veya et gibi harç konarak şekillendirilir. Daha sonra kaynar suda haşlanır ve suyun üstüne çıkınca piştiği anlaşılır. İsteğe bağlı olarak tereyağında hafifçe kızartılarak servis edilebilir.

Pierogi hamuru hazırlanıp içine dolgu yerleştirilir. Şekillendirilen pierogiler kaynar suda haşlanır. Haşlandıktan sonra istenirse tavada hafifçe kızartılarak servis edilir.

Hamurun hazırlanması

Un, yumurta, su ve tuzdan yumuşak ama ele yapışmayan bir hamur yoğurun. Dinlendirin.

İç harcın hazırlanması

Patates, peynir, lahana, mantar veya et gibi dolgu malzemesini haşlayıp veya kavurup hazırlayın.

Pierogi şekillendirme

Hamuru açın, küçük daireler kesin, ortasına harç koyun, kenarlarını iyice kapatın.

Haşlama

Büyük bir tencerede su kaynatın, tuz ekleyin ve pierogileri suya atın. Pierogiler suyun üstüne çıkınca 1-2 dakika daha pişirin.

Servis

Haşlanan pierogileri süzün, isteğe göre tereyağında hafifçe kızartarak servis edin.

Şunlara da göz atın:

  1. Pierogi Yemeği Hangi Ülkenindir?
  2. Pierogi Nerede Yapılır?
  3. Pierogi'nin İçinde Ne Var?

Haber Kategorileri

Pişirme Yöntemleri

Lezzetli Haberler

4 Aralık Masterchef Türkiye'de İlk Finalist Kim Oldu?
2 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
1 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
2026 Michelin Sommelier Ödülünü Kim Kazandı?
Michelin Yeşil Yıldız Kazanan Restoranlar
Michelin Rehberi Türkiye’nin Tüm Bölgelerini Kapsayacak