Mutfaklarda en çok kullanılan sebzelerden biri olan patates, ekonomik oluşu, doyuruculuğu ve farklı tariflere kolayca adapte olmasıyla hemen her evin demirbaşıdır. Özellikle meze hazırlıklarında patatesin sağladığı çeşitlilik, klasik sunumların dışına çıkarak daha yaratıcı tabaklar hazırlamanıza olanak tanır. Haşlanmış patates yoğurtla buluştuğunda serinletici bir yaz mezesi olurken, fırınlanmış haliyle baharatlarla lezzet şöleni sunar. Ezilmiş ya da rendelenmiş şekilde hazırlanan tariflerle de sofralara bambaşka bir dokunuş kazandırır. İşte patatesle yapılabilecek 6 basit meze tarifi…
Malzemeler
Yapılışı:
Patatesleri küp doğrayıp haşlayın ve soğumaya bırakın. Yoğurt, mayonez, sarımsak, tuz, zeytinyağı ve pul biberi karıştırın. Soğuyan patatesleri bu sosla harmanlayın. Servis tabağına alın, üzerine dereotu serpin. Soğuk servis yapın.
Malzemeler
Üzeri İçin:
Yapılışı:
Patatesleri elma dilim doğrayıp kızartın. Süzme yoğurda salatalık, ezilmiş sarımsak, limon suyu, zeytinyağı, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın. Patatesleri servis tabağına alıp üzerine sosu gezdirin. Dereotu veya nane ile süsleyin.
Malzemeler
Yapılışı:
Ilık patatesleri labne, mayonez, limon suyu ve zeytinyağıyla karıştırın. Doğranmış soğanları ve baharatları ekleyin, harmanlayın. Servis tabağına alın, maydanozla süsleyip servis edin.
Malzemeler
Yapılışı:
Patatesleri yarı kıvamda haşlayın. Soğanları incecik doğrayıp yağda karamelize edin. Ayrı bir tavada haşlanmış ve küp küp doğranmış patatesleri kızdırdığınız tereyağında kızartın. Dışları çıtırdadığında yağı ile birlikte soğanlara patatesleri ekleyin. Tuz, karabiber ilavesi ile biraz daha çevirip ince kıyım maydanoz ile karıştırıp servis edin.
Malzemeler
Yapılışı:
Patates, havuç ve kerevizi doğrayıp ayrı ayrı haşlayın. Soğuyan sebzeleri yoğurt, mayonez, limon suyu ve zeytinyağıyla karıştırın. Mısırı ve baharatları ekleyin, harmanlayın. Servis tabağına alıp üzerini maydanozla süsleyin.
Malzemeler
Yapılışı:
Patates ve havuçları küp doğrayın, bezelyeyle birlikte ayrı ayrı haşlayıp soğutun. Sebzeleri geniş bir kaseye alın, doğranmış kornişon turşuları ekleyin. Ayrı bir kapta yoğurt, mayonez, tuz ve karabiberi karıştırın. Sosu sebzelere ekleyip güzelce harmanlayın. Soğuk servis edin.
Şunlara da göz atın: