Patates Kavurması Yaparken Kapak Kapatılır Mı?
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Patates kavurması yaparken genel olarak kapak kapatılmaması gerektiği ifade edilir. Kapak kapatıldığında tavadaki buharın dışarı çıkmasının engellendiği belirtilir. Bu durum patateslerin kızarması yerine yumuşamasına neden olunur. Daha çıtır bir sonuç elde edilmesi için kapağın açık bırakılması önerilir.

Patates kavurması sırasında kapağın kapatılması genellikle tercih edilmez. Kapak kapatıldığında tavanın içinde nem birikmesine yol açıldığı görülür. Biriken nem nedeniyle patateslerin dış yüzeyinin kızarmasının zorlaştığı bilinir. İdeal bir kavurma için patateslerin açık tavada pişirilmesi gerektiği vurgulanır.

Haber Kategorileri

Pişirme Yöntemleri

Lezzetli Haberler

Muz Nasıl Olgunlaştırılır?
Gaziantep’in Beyranı Dünya Sıralaması'nda!
Somon Balığı Seçerken Dikkat Etmeniz Gereken Tek Şey Rengiymiş
Pankek Hamuruna Yoğurt Konur Mu?
Zeytinin Acılığını Alan 5 Etkili Yöntem
Pankek Hamuruyla Waffle Hamuru Aynı Mı?