Patates Graten Yapmak İçin 4 Tüyo
Aslı Can Kaçar İçerik Editörü
37 Tarif       24 Takipçi
Patates Graten, Fransız mutfağının ünlü yemeklerinden biridir. Türk mutfağında da çok sevilen patates graten püf noktalarına dikkat edildiği takdirde nefis bir yemek olarak sunulabilir. Gelin, patates graten yapmak için bilmeniz gereken tüyolara birlikte göz atalım.

Ana malzemesi ince dilimlenmiş patates olan patates graten, üzerine süt veya krema ve peynir eklenerek fırında pişirilen bir yemektir. Fransız mutfağıyla özdeşleşen bu yemek, patates dilimlerinin beşamel sos ve rendelenmiş peynir ile buluşturulmasıyla hazırlanır. Fırına verildiğinde patatesler önce yumuşar, ardından sosla bütünleşir ve üzeri kızararak altın rengi bir kabuk oluşturur. Patates graten, genellikle ana yemeklerin yanında sunulur. 

''Patates graten nerenin yemeği?, kabak graten püf noktaları ve graten pişirme ipuçlarına'' göz atmayı unutmayın.

Patates Gratenin Püf Noktaları

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

Barbunya Haşlarken Kararmaması İçin Ne Yapılır?
Barbunya Pilakiye Hangi Malzemeler Konur?
Barbunya Pilaki Sıcak Mı Yenir Soğuk Mu?
Kuru Barbunya Islatırken Tuz Atılır Mı?
Çatalın Boyutu, Tatlının Tadını Değiştirir Mi?
3 Aralık Masterchef Türkiye'de 4. Ceketi Kim Kazandı?