Patates Graten Yapmak İçin 4 Tüyo
Aslı Can Kaçar İçerik Editörü
37 Tarif       24 Takipçi
Patates Graten, Fransız mutfağının ünlü yemeklerinden biridir. Türk mutfağında da çok sevilen patates graten püf noktalarına dikkat edildiği takdirde nefis bir yemek olarak sunulabilir. Gelin, patates graten yapmak için bilmeniz gereken tüyolara birlikte göz atalım.

Ana malzemesi ince dilimlenmiş patates olan patates graten, üzerine süt veya krema ve peynir eklenerek fırında pişirilen bir yemektir. Fransız mutfağıyla özdeşleşen bu yemek, patates dilimlerinin beşamel sos ve rendelenmiş peynir ile buluşturulmasıyla hazırlanır. Fırına verildiğinde patatesler önce yumuşar, ardından sosla bütünleşir ve üzeri kızararak altın rengi bir kabuk oluşturur. Patates graten, genellikle ana yemeklerin yanında sunulur. 

''Patates graten nerenin yemeği?, kabak graten püf noktaları ve graten pişirme ipuçlarına'' göz atmayı unutmayın.

Patates Gratenin Püf Noktaları

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

Kaynayan Tencereden Yemeğin Taşmasını Engelleyecek 5 Pratik Yöntem
Mayasız Poğaçanın İçi Piştikten Sonra Çiğ Kalırsa Ne Yapmalı?
1 Dilim Ekmek Kaç Pankek Eder?
Mayasız Poğaça Hamuru Yapışkan Olursa Ne Yapmalı?
Pankekin Güzel Olması İçin Ne Yapmalı?
Mayasız Poğaça Çok Kuru Olursa Ne Yapmalı?