Pandispanya Sönmesin Diye Ne Yapılır?
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Pandispanyanın sönmemesi için yumurta ve şeker iyice çırpılmalı, karışım kabarana kadar havalandırılmalıdır. Un ve diğer kuru malzemeler spatula ile yavaşça karıştırılarak hamur söndürülmemelidir.

Pandispanya sönmesin diye ne yapılır? Fırın önceden ısıtılmalı ve pişirme sırasında kapağı erken açılmamalıdır. Piştikten sonra kek ani ısı değişimine maruz bırakılmadan yavaşça soğutulmalıdır.

Yumurta ve şekeri iyi çırpın (kabartıcı kullanmadan hacim kazandırın)

Yumurta ve şeker karış��mı en az 8-10 dakika mikserle çırpılmalı. Karışımın rengi açılmalı ve kıvamı yoğunlaşmalı. Bu sayede içine hava kabarcıkları girer ve pandispanya pişerken kabarır.

Unu eleyerek ve yavaşça ekleyin

Un karışıma eklenirken mutlaka elenmeli ve spatula ile yavaş hareketlerle, söndürmeden karıştırılmalı. Mikser kullanılmamalı, aksi takdirde içindeki hava söner.

Fırın ısısını ve süresini doğru ayarlayın

Pandispanya önceden ısıtılmış fırında (genellikle 160-170°C) fan kullanmadan pişirilmelidir. Ani ısı değişikliklerinden kaçınmak için ilk 20-25 dakika fırının kapağı açılmamalı.

Kalıbı yağlamayın veya sadece tabanına yağlı kağıt serin

Kenarlarının yağlanması kekin kabarmasını engelleyebilir çünkü pandispanya kabarırken kenarlara tutunur. Bu yüzden sadece tabana yağlı kağıt koymak yeterlidir.

Piştikten sonra aniden soğutmayın

Fırından çıkan pandispanya bir süre oda sıcaklığında kalmalı. Hemen soğuk zemine konulursa veya ters çevrilirse sönebilir. Izgara teli üzerinde yavaşça soğumaya bırakılmalıdır.

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

4 Aralık Masterchef Türkiye'de İlk Finalist Kim Oldu?
2 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
1 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
2026 Michelin Sommelier Ödülünü Kim Kazandı?
Michelin Yeşil Yıldız Kazanan Restoranlar
Michelin Rehberi Türkiye’nin Tüm Bölgelerini Kapsayacak