Pancar Turşusu Ne Kadar Kaynatılmalı?
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Pancar turşusu yaparken pancarlar iyice yıkanmalı ve gerekirse dilimlenmelidir. Kaynatma suyu olarak su, sirke, tuz ve isteğe bağlı baharatlar karıştırılıp kaynamaya bırakılır. Pancarlar kaynayan turşu suyuna eklenir ve orta ateşte 15–25 dakika kadar, yumuşayıncaya kadar kaynatılır. Kaynatılan pancarlar turşu şişelerine alınır, üzeri sıcak suyla doldurulur ve oda sıcaklığında soğuduktan sonra serin bir yerde saklanır.

Pancar turşusu için önce pancarlar iyice temizlenmeli ve iri parçalar hâlinde doğranabilir. Turşu suyu hazırlanırken su, sirke, tuz ve isteğe bağlı baharatlar karıştırılarak kaynamaya bırakılır. Pancarlar bu kaynayan karışıma eklenir ve yumuşayıncaya kadar dikkatlice pişirilir. Kaynayan pancarlar kavanoza alınır, sıcak turşu suyu ile kaplanır ve kapağı kapatılarak soğumaya bırakılır.

Haber Kategorileri

Pişirme Yöntemleri

Lezzetli Haberler

MICHELIN 2026’nın Yıldızları Kadınlar Oldu!
Derin Dondurucudan Çıkan Ispanak Nasıl Pişirilir?
Ispanak Yıkanıp Buzluğa Atılır Mı?
Ispanağın Acılığı Nasıl Giderilir?
Ispanak Yemeği Ağızda Neden Değişik Tat Bırakır?
Ispanağa Neden Şeker Konur?