Özbek Pilavına Soğan Girer Mi?
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Özbek pilavında soğan kullanılır ve etle birlikte kavrularak pilava lezzet verir. Soğan pişerken yumuşar ve pilavın tadını derinleştirir. Bazı yöresel tariflerde miktarı değişebilir ama tamamen çıkarılmaz.

Özbek pilavında soğan mutlaka kullanılır. Etle birlikte kavrularak pilava lezzet katar. Pişerken yumuşar ve tadı derinleştirir.

Klasik tarifte var

Özbek pilavında (plov) soğan, havuç ve etle birlikte mutlaka kullanılır.

Lezzet temeli

Soğan, eti kavururken aromayı derinleştirir ve pilava karakteristik tat verir.

Pişirme sırası

Önce yağda et kavrulur, ardından soğan eklenip karamelize edilir, sonra havuç katılır.

Görünmez ama hissedilir

Soğan, pişme sırasında eriyerek pilavın içinde kaybolur ama tadı kalır.

Bölgesel farklar olabilir

Bazı Özbek bölgelerinde daha az veya çok soğan kullanılır; ama tamamen çıkarmak geleneksel sayılmaz.

Şunlara da göz atın:

  1. Özbek Pilavında Patates Var Mı?
  2. Özbek Pilavı Ne İle Yenir?
  3. Özbek Pilavında Zerdeçal Var Mı?
  4. Özbek Pilavının İçinde Neler Var?

Haber Kategorileri

Malzeme Rehberi

Lezzetli Haberler

4 Aralık Masterchef Türkiye'de İlk Finalist Kim Oldu?
2 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
1 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
2026 Michelin Sommelier Ödülünü Kim Kazandı?
Michelin Yeşil Yıldız Kazanan Restoranlar
Michelin Rehberi Türkiye’nin Tüm Bölgelerini Kapsayacak