Özbek Pilavı Tavuklu Olur Mu?
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Özbek pilavı tavuklu yapılabilir. Tavuk önce kavrulur veya haşlanır, pilavın içine lezzet vermesi için et suyu kullanılır. Pirinç, havuç, soğan ve baharatlarla birlikte pişirilip demlendikten sonra servis edilir.

Özbek pilavı tavuklu yapılabilir. Tavuk, pirinç ve sebzelerle birlikte pişirilir. Baharatlarla lezzetlendirilip demlenerek servis edilir.

Ana malzemeler

Pirinç, tavuk (but veya göğüs), havuç, soğan ve yağ (tereyağı veya bitkisel yağ) kullanılır.

Tavuğun hazırlanışı

Tavuk parçaları önce kavrulur veya haşlanır, pilavın içine lezzet vermesi için et suyu kullanılabilir.

Sebzeler ve baharatlar

Havuç jülyen doğranır, soğan kavrulur; kimyon, karabiber ve tuz tipik baharatlardır.

Pirinç ve pişirme

Pirinç yıkanıp kavrulan tavuk ve sebzelerle karıştırılır, et suyu eklenir ve kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir.

Servis

Pilav demlendikten sonra geniş bir tabakta karıştırmadan sunulur; genellikle taze baharat veya kızartılmış soğanla süslenir.

Şunlara da göz atın:

  1. Özbek Pilavına Soğan Girer Mi?
  2. Özbek Pilavında Patates Var Mı?
  3. Özbek Pilavı Ne İle Yenir?
  4. Özbek Pilavında Zerdeçal Var Mı?
  5. Özbek Pilavının İçinde Neler Var?

Haber Kategorileri

Malzeme Rehberi

Lezzetli Haberler

4 Aralık Masterchef Türkiye'de İlk Finalist Kim Oldu?
2 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
1 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
2026 Michelin Sommelier Ödülünü Kim Kazandı?
Michelin Yeşil Yıldız Kazanan Restoranlar
Michelin Rehberi Türkiye’nin Tüm Bölgelerini Kapsayacak