Ördek Eti Fırında Pişer Mi?
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Ördek eti fırında rahatlıkla pişer ve derisi çıtır, içi sulu olur. Pişirme öncesi baharat ve tuz ile marine edilip derisine küçük delikler açılması önerilir. 180–200°C’de 1–2 saat pişirip, ara sıra kendi yağıyla sulanması etin lezzetini artırır.

Ördek eti fırında kolayca pişer ve içi sulu, dışı çıtır olur. Pişirmeden önce baharat ve tuzla marine edilmesi lezzeti artırır. 180–200°C’de 1–2 saat pişirip arada yağını kullanmak en iyi sonucu verir.

F��rın uygunluğu

Ördek eti fırında rahatlıkla pişer; özellikle bütün ördek veya parça etler, fırının eşit ısısı sayesinde içi sulu, dışı çıtır olur.

Hazırlık

Derisi yağlı olduğundan, etin üzerine baharat ve tuz sürüp, derisine küçük delikler açmak veya yağını almak, daha dengeli bir pişirme sağlar.

Pişirme süresi

Ördek eti, yağlı ve yoğun bir et olduğu için 180–200°C’de 1–2 saat arasında (et ve büyüklüğüne göre) pişirilmelidir.

Sulu kalması

Etin kurumasını önlemek için fırın tepsisine az su veya portakal, elma gibi meyveler eklenebilir; ayrıca pişirme sırasında etin kendi yağıyla arada sulanması sağlanır.

Lezzet artırma

Baharatlar, bal, soya sosu veya nar ekşisi ile marine ederek, hem lezzeti artırabilir hem de derinin çıtırlığı ve rengini güzelleştirebilirsiniz.

Şunlara da göz atın:

  1. Ördek Eti Sirkeli Suda Bekletilir Mi?
  2. Ördek Haşlarken Suyuna Ne Konur?
  3. Ördek Eti Kaç Saatte Haşlanır?
  4. Fırında Ördek Kaç Saatte Pişer?

Haber Kategorileri

Pişirme Yöntemleri

Lezzetli Haberler

3 Aralık Masterchef Türkiye'de 4. Ceketi Kim Kazandı?
Kokina Buketi Nasıl Saklanır?
San Sebastian'ın Malzemeleri Nelerdir?
Sultan Çorbasının Püf Noktaları
Zencefil Kurusu Nasıl Yapılır?
MasterChef Şampiyonuna Ait Hamburgerci Kurşunlandı: Haraç İddiası Gündemde