Nohutlu Bamya Yapılır Mı?
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Nohutlu bamya yapılır. Soğan ve sarımsak zeytinyağında kavrulup, domates ve baharatlarla lezzetlendirilir. Ardından bamya ve haşlanmış nohut eklenip kısık ateşte pişirilir.

Nohutlu bamya yemeği, hem besleyici hem de pratik bir seçenektir. Taze veya dondurulmuş bamya kullanabilirsiniz. Piştikten sonra limon suyu veya maydanozla servis yaparak lezzeti artırabilirsiniz.

Malzemeler

Taze veya dondurulmuş bamya, haşlanmış nohut, soğan, sarımsak, domates veya domates salçası, zeytinyağı, tuz, karabiber ve isteğe bağlı baharatlar (ör. kırmızı biber).

Soğan ve sarımsak kavurma

Doğranmış soğan ve sarımsak zeytinyağında hafifçe kavrulur, lezzet tabanı hazırlanır.

Domates ve baharat ekleme

Salça veya rendelenmiş domates eklenir, tuz ve baharatlarla tatlandırılır, birkaç dakika kavrulur.

Bamya ve nohut ekleme

Yıkanmış ve doğranmış bamya ile haşlanmış nohut tencereye eklenir, üzerini geçecek kadar su ilave edilir ve kısık ateşte pişirilir.

Pişirme ve servis

Bamya yumuşayınca ocaktan alınır, isteğe göre limon suyu veya maydanoz ile servis edilir.

Şunlara da göz atın:

  1. Bamyanın Kararmaması İçin Ne Yapılır?
  2. Bamya Yemeğine Nane Konur Mu?
  3. Bamya Buzluğa Çiğ Konur Mu?
  4. Bamyaya Limon Tuzu Ne Zaman Konur?
  5. Bamyaya Hangi Baharatlar Atılır?

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

Çatalın Boyutu, Tatlının Tadını Değiştirir Mi?
3 Aralık Masterchef Türkiye'de 4. Ceketi Kim Kazandı?
Kokina Buketi Nasıl Saklanır?
San Sebastian'ın Malzemeleri Nelerdir?
Sultan Çorbasının Püf Noktaları
Zencefil Kurusu Nasıl Yapılır?