Neden Ramazan Pidesini Sıcakken Yememeliyiz?
11 ay boyunca yolunu gözlediğimiz Ramazan pidesi, mis gibi kokusuyla iftarın vazgeçilmezidir. Ancak uzmanlar, Ramazan pidesini çok sıcakken yemememiz gerektiği konusunda bizleri uyarıyor. Peki, neden ramazan pidesini sıcakken yememeliyiz? İşte, cevabı:

Ramazan'ın en önemli sembollerinden biri olan Ramazan pidesi, 11 ay boyunca en çok özlediğimiz besinlerden biridir. Mis gibi kokusuyla tüm evi saran, fırınların önünde kuyruk oluşturan Ramazan pidesini yerken hepimizin yaptığı bir yanlış var. Ramazan pidesinin ılımasını beklemeden yiyorsanız, sağlığınızı tehlikeye atıyor olabilirsiniz.

Ramazan Pidesi Neden Çok Sıcakken Yenmemeli?

Biliyoruz, sıcak sıcak yiyebilmek için iftara çok az zaman kala fırının önünde kuyruklara giriyor, pidenizi soğutmadan eve getirmeye çalışıyorsunuz. Ancak, uzmanların bu konuda bir uyarısı var. El yakar derecede sıcak olan Ramazan pidesi, hazımsızlığa ve reflüye sebep olabiliyor. Ayrıca ağız içinde ve yemek borusunda tahriş oluşturabiliyor. Ağız içinde yaraların oluşmasına yol açabiliyor. Bu yüzden pidenin en azından ılımasını bekledikten sonra tüketilmesi daha doğru bir oluyor.

Ayrıca bolca karbonhidrat içerdiği için, çok fazla tüketilmesi halinde hipoglisemi ve hiperglisemi riskini artırıyor. Bu da insülin direncinin artmasına ve karın bölgesinin yağlanmasına sebebiyet veriyor. Pidenin posa içeriği zayıf olduğu için, bağırsak hareketlerini de yavaşlatıyor ve kabızlığa neden oluyor. Bu yüzden her şeyde olduğu gibi Ramazan pidesini de ölçülü bir şekilde tüketmek de fayda var. 

Şunlara da göz atın;

  1. Neden karnabahar yapraklarını atmamalıyız?
  2. Neden maya kullanmalıyız?
  3. Yemekten sonra neden uyku gelir?
  4. Neden çamaşır makinesine sirke dökmeliyiz?
  5. Ramazan imsakiyesi

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

Mayıs Ayı Sebze ve Meyveleri
Yatmadan Önce Uzak Durmanız Gereken 7 Besin
Karahindiba Nasıl Kurutulur?
Meşe Balı Nedir, Nasıl Tüketilir?
Salmonella Bakterisi Nedir, Nasıl Bulaşır?
Lezzetlerin Doğal Buluşması: Telezzüz Vegan ve Vejetaryen Mutfağıyla