Mutancana Yaparken Bilmeniz Gereken 4 Püf Noktası
Aslı Can Kaçar İçerik Editörü
37 Tarif       24 Takipçi
Osmanlı saray mutfağının tatlı-tuzlu dengesini yansıtan mutancana, kuzu etiyle kuru meyvelerin buluştuğu aromatik bir yemektir. Etin mühürlenmesi, meyvelerin sonradan eklenmesi ve bal-baharat dengesinin korunması lezzetin sırrıdır. Yoğun kıvamı ve bademli sunumuyla pilav eşliğinde sofralara zarafet katar.

Mutancana, Osmanlı saray mutfağından günümüze ulaşan, et ile kuru meyvelerin tatlı-tuzlu dengesinde buluştuğu özel bir yemektir. Genellikle kuzu eti, bal, badem, kuru kayısı, kuru erik, kuş üzümü gibi malzemelerle yapılır. Klasik mutancana, 15. yüzyıl Osmanlı mutfak kayıtlarında da geçen, “zengin sofraların ana yemeği” olarak bilinir. Etin yumuşaklığı ile meyvelerin tatlı ekşili aroması birleşince hem doyurucu hem de aromatik bir lezzet ortaya çıkar.

''Kuzu mutancana yanına ne gider, Osmanlı yemekleri ve kuzu etli yemekler'' başlıklı haberlere de göz atın.

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

Kuru Fasulyenin Kabuk Atmaması İçin Ne Yapılır?
Ballı Börek Yapmak İçin 5 Püf Noktası
1 Su Bardağı Mercimek Çorbasına Ne Kadar Su Konur?
Sigara Böreğinin Yağ Çekmemesi İçin Ne Yapmalı?
Sigara Böreğinden Peynir Akmaması İçin Ne Yapmalı?
Sigara Böreğinin İçine Süzme Peynir Konur Mu?