Mükemmel Yumurta Haşlamak İçin 4 İpucu
Yumurta haşlarken en iyi sonuçları almak için de bazı ipuçları olduğunu biliyor musunuz? Yumurta haşlamak temel bir pişirme tekniği olsa da iyi sonuçlar için bazı püf noktaları var. İşte bu konuda öneriler

Haşlamış yumurta nasıl yapılır? Bu sorunun yanıtı için aşağı yukarı cevaplar aynı... Peki, yumurta haşlarken en iyi sonuçlara nasıl ulaşılır? Birlikte bakalım...

  1. Soğuk suyla başlayın

Yumurta haşlarken en önemli püf noktası sıcak değil soğuk suyla başlamak. Ya da kaynamış suya yumurta koymak değil, yumurtayı haşlamadan önce soğuk su koymak. Peki, neden? Soğuk suyla başlamak yumurtaların fazla pişmesini önler; yeşilimsi değil hem daha sarı hem daha iyi dokuya sahip yumurtalar elde edersiniz. Melbourne Üniversitesi'nde gıda kimyası alanında kıdemli öğretim görevlisi olan Dr. Ken Ng de aynı fikirde. Dr. Ken Ng, Guardian için kaleme aldığı makalede yumurtanızı soğuk su dolu bir tencereye koyduktan sonra kaynatmanızı öneriyor ve "Soğuk sudan başlamak yerine kaynar suya koyarsanız, çok hızlı denatüre olur... Sonunda çok sert, lastik gibi bir yumurta akı ortaya çıkar.

Zamanlayıcı dolduğunda yumurtaları süzün ve pişirme işlemini durdurmak için soğuk suya daldırın.

  1. Önce yumurta sonra su

Yumurtayı haşlayacağınız kaba önce yumurta konulur, sonra su. Nedenini tahmin etmek zor değil. Çünkü yumurtaları daha sonra koyarsanız tavanın dibine düştüğünde çatlayabilir.

  1. Su kaynadıktan sonra

Dr. Ken Ng'nin bir diğer önerisi de şöyle: Su kaynadıktan sonra ocağı kapatın, üzerini bir kapakla örtün ve yumurtanızı kalan sıcaklıkta pişmeye bırakın: Yumuşak bir yumurta için yaklaşık altı dakika veya katı haşlanmış için dokuz dakika.

  1. Buzlu suda bekletin

All Recipes ise haşlanan yumurtaları soymak için su ve buz küpleriyle dolu bir kaseye koymayı öneriyor? Peki, neden? Makaleye göre bu işlem yumurtaları soğutur ve yeşil yumurta sarısı sorununu önler. Yani yumurtanın kalan ısısında aşırı pişmesini önler.

Şunlara da göz atın;

  1. Yumurta pişirme yöntemleri
  2. Nefis yumurta tarifleri
  3. Taze yumurta nasıl anlaşılır?
  4. Mikrodalgada yumurta pişirmek için ipuçları
  5. Yumurta akını kullanmanın yaratıcı yolları

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

Evde Kiraz Nasıl Kurutulur: Kiraz Kurutma Yöntemleri
Badem Unu Yerine Ne Kullanılır: 6 Farklı Alternatif
Nohut Buzlukta Nasıl Saklanır?
Akrep Yenir Mi?
Mug Nedir: Mug ve Termos Arasındaki Farklar Nelerdir?
Ağızda Kötü Tat Neden Olur?