Muhallebiye Krema Yerine Ne Konulabilir?
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Muhallebi yaparken krema yerine kullanılabilecek malzemeler, kıvam ve lezzet açısından benzer sonuçlar verebilir. Bu nedenle; krema yok diye muhallebiden vazgeçmenize gerek yok. Peki; muhallebiye krema yerine ne konulabilir? İşte yanıtı.
Muhallebiye Krema Yerine Ne Konulabilir?

Muhallebi, sütlü tatlılar arasında en sevilenlerden biridir. Ancak tariflerde sıkça karşımıza çıkan krema her zaman elimizin altında olmayabilir. Ancak bu lezzetli tatlıyı krema olmadan da harika bir kıvam ve tatla hazırlamak mümkündür. Peki; muhallebiye krema yerine ne konulabilir? İşte yanıtı.

muhallebi

Süt + Tereyağı

Krema yerine 1 su bardağı süt + 1 yemek kaşığı tereyağı karışımı kullanılabilir. Tereyağı, sütün yağ oranını artırarak kremsi bir doku sağlar.

Yoğurt (Süzme ya da Yoğun Kıvamlı)

Özellikle hafif bir muhallebi isteniyorsa, süzme yoğurt iyi bir alternatif olabilir. Tatlıya farklı bir ferahlık da katar.

Labne Peyniri

Tatlılarda sıkça kullanılan labne, muhallebiye kremsi ve hafif ekşimsi bir tat verir. Pişirme sonunda eklenmesi önerilir.

Hindistan Cevizi Sütü veya Kreması

Özellikle vegan tariflerde tercih edilir. Muhallebiye hafif tatlımsı ve aromatik bir lezzet katar.

Ev Yapımı Beşamel Tabanı (Süt + Un + Tereyağı)

Yağ ve un kavrularak sütle açılırsa, koyu bir kıvam elde edilir. Tatlıya uygun hale getirmek için şekerle uyumlu olması sağlanabilir.

Şunlara da göz atın:

  1. Tam Kıvamında Muhallebi Yapmanın 10 Püf Noktası
  2. Kadayıflı Muhallebi Yapmanın Püf Noktaları
  3. Muhallebi Tarifleri
  4. Pastacı Kreması Nasıl Saklanır?
  5. Ayrışmış Krema Tüketilir Mi?

Haber Kategorileri

Pişirme Yöntemleri

Lezzetli Haberler

Zamana Meydan Okuyan 10 Yiyecek
Bizi Çocukluğumuza Götüren 10 Anne Yemeği
Yapay Zekaya Göre Dünyanın En Lezzetli 10 Yemeği
Benzedikleri Organa İyi Gelen 10 Besin
Evde Ne Varsa Tatlısı Malzemeleri Nelerdir?
Çöpe atmayın: Bu gıda gerçek bir süper besin olabilir