Muhallebi Nasıl Akışkan Olur?
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Muhallebinin akışkan olması, süt ve nişasta oranına bağlıdır. Daha fazla sıvı ve daha az nişasta kullanmak kıvamı yumuşatır. Orta ateşte ve sürekli karıştırarak pişirmek topaklanmayı önler. Pişirme süresi ve soğuma şekli de akışkanlığı etkiler.

Muhallebi ocaktan alındıktan sonra biraz ılımaya bırakmak kıvamın akışkan kalmasını sağlar. Sıcaklığın ani düşmesi muhallebinin hızlıca katılaşmasına neden olur. Karıştırırken topaklanmaları ezin ve homojen bir kıvam elde edin. Tarifte belirtilen ölçülere küçük değişiklikler yaparak akışkanlığı ayarlayabilirsiniz.

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

Kastamonu Tiridi: Geçmişten Günümüze Şehrin Vazgeçilmezi
Blender Olmadan Mercimek Çorbası Nasıl Yapılır?
1 Su Bardağı Mercimekten Kaç Kişilik Çorba Çıkar?
Ezogelin Çorbasına Bulgur Koymasak Olur Mu?
Ezogelin Çorbasına Salça Konur Mu?
Ezogelin ve Mercimek Çorbası Arasındaki Fark Nedir?