Midye Dolması Yaparken Bilmeniz Gereken 4 Püf Noktası
Aslı Can Kaçar İçerik Editörü
37 Tarif       24 Takipçi
Midye dolma, özellikle Ege ve Akdeniz kıyılarında çok sevilen geleneksel bir sokak lezzetidir. Midye kabuklarının içine pirinç, soğan, baharat ve bazen de kuş üzümü ile dolmalık fıstık konularak hazırlanır. Gelin, midye dolmanın püf noktalarına birlikte göz atalım.

Midye dolma, deniz kokusunu baharatlı iç pilavla buluşturan, özellikle İzmir başta olmak üzere Ege ve Akdeniz mutfağının en sevilen sokak lezzetlerinden biridir. İlk bakışta yapımı zahmetli gibi görünse de doğru teknikler ve püf noktalarıyla evde de enfes midye dolmalar hazırlamak mümkündür.

Midyenin tazeliği nasıl anlaşılır, midye tava nasıl yapılır ve midye temizleme yöntemlerine göz atın.

Midye Dolmanın Püf Noktaları

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

Barbunya Haşlarken Kararmaması İçin Ne Yapılır?
Barbunya Pilakiye Hangi Malzemeler Konur?
Barbunya Pilaki Sıcak Mı Yenir Soğuk Mu?
Kuru Barbunya Islatırken Tuz Atılır Mı?
Çatalın Boyutu, Tatlının Tadını Değiştirir Mi?
3 Aralık Masterchef Türkiye'de 4. Ceketi Kim Kazandı?