Mereng Yaparken Bilmeniz Gereken 5 Püf Noktası
Aslı Can Kaçar İçerik Editörü
37 Tarif       24 Takipçi
Mereng, yumurta akı ve şeker karışımından oluşan bir tatlı çeşididir. Hem sade bir şekilde tüketilir, hem de pasta ve pavlova gibi gibi farklı tatlıların yapımında kullanılır. Gelin, mereng yapmanın püf noktalarına birlikte göz atalım.

Mereng (ya da Fransızca adıyla meringue), yumurta akının şekerle çırpılarak köpük kıvamına getirilmesiyle yapılan hafif ve tatlı bir karışımdır. Fransız, İtalyan ve İsviçre mutfaklarında kökeni olan bu lezzet, zamanla dünya mutfaklarına yayılmıştır. Şekerli, hafif ve gevrek bir tada sahiptir. Tart, pavlova, cupcake gibi tatlıların üzerinde dekoratif köpük olarak kullanılır.

''Mereng çeşitleri ve merengi fazla pişirirseniz ne olur?'' başlıklı haberlere de göz atın.

Mereng Yapmanın Püf Noktaları

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

3 Aralık Masterchef Türkiye'de 4. Ceketi Kim Kazandı?
Kokina Buketi Nasıl Saklanır?
San Sebastian'ın Malzemeleri Nelerdir?
Sultan Çorbasının Püf Noktaları
Zencefil Kurusu Nasıl Yapılır?
MasterChef Şampiyonuna Ait Hamburgerci Kurşunlandı: Haraç İddiası Gündemde