Mercimek Çorbası Çok Sulu Olursa Ne Olur?
Mercimek çorbasının suyunu fazla kaçırdığınızda, çorbanın çöp olduğunu düşünebilirsiniz. Ancak yapabileceğiniz birkaç basit püf noktası ile çorbayı lezzetli bir hale dönüştürmek mümkün. İşte, mercimek çorbası sulu olursa uygulayabileceğiniz püf noktaları:

Mercimek çorbası, Türk mutfağının en sevilen çorbalarından biridir. Her evde en az bir kez pişirilen bu çorba, kırmızı mercimek ve su ile hazırlanır. Lokantaların da vazgeçilmezi olan bu çorba, sıcak başlangıçlarda mutlaka kendine yer bulur. Mercimek çorbası hazırlarken deneyebileceğiniz birçok farklı tarif olsa da, çorba yapımında suyu fazla kaçırırsanız istemediğiniz sonuçlarla karşılaşabilirsiniz. Mercimeği az, suyu çok konulan çorbalar, ne yazık ki fazlasıyla sıvı bir kıvamda kalır. Böyle bir durumda çorbayı atmak yerine, istediğiniz kıvama getirebilirsiniz. 

Püf noktalarına geçmeden önce, videolu anlatımıyla mercimek çorbası tarifimizi de buraya bırakalım.

Mercimek Çorbası Sulu Olursa Ne Yapılır?

Mercimek çorbası, yalnızca suyu fazla kaçırdığınızda değil, aynı zamanda yağını da fazla koyduğunuzda sıvı kıvamda olabilir. Ayrıca mercimeği az koyup blenderdan geçirirseniz, çorbanız daha da sulu olacaktır. Böyle bir durumda aşağıdaki yöntemleri deneyebilirsiniz;

  1. Çorbanın içerisine küçük küçük doğranmış veya rendelenmiş patatesler ilave edin. Patates, piştikçe çorbaya kıvam verir. Patatesin içindeki nişasta, çorbanın yoğunlaşmasını sağlar. Sululuk miktarına göre 1 veya 2 adet patates kullanmanız yeterli olacaktır.
  2. İkinci yönteme göre, ayrı bir tencerede yağ ve unu kokusu çıkana kadar kavurun. Daha sonra çorbanızda bir iki kepçe alarak unlu karışıma ekleyin ve karıştırın. Un tamamen eriyince, karışımı çorbanın içerisine ekleyin ve hızlı hızlı karıştırın. 

  1. Dilerseniz, un yerine bir kepçe çorbaya nişasta koyarak hızlıca çırpabilirsiniz. Ardından nişastayı çorbaya ilave ederek karıştırın ve topaklanmamasına çok dikkat edin. 
  2. Mercimek çorbasına, pirinç, bulgur ve salça ekleyerek ezogelin çorbasına çevirebilirsiniz. Pirinç ve bulgur, çorbanın içindeki fazla suyun emilmesini sağlar. Salça ise kıvamını yoğunlaştırır.
  3. Mercimek çorbasına, 1 su bardağı ince bulgur ekleyin ve karıştırın. Malzemeleri güzelce karıştırın ve pişen çorbayı ocaktan alın. Bulgur şiştikçe, mercimek çorbasının fazla suyunu emecektir. 

Tüm bu yöntemlerle, mercimek çorbasını kurtarmak mümkün. Mercimek çorbasını hazırlarken, içerisine bir adet kabuğu soyulmuş patates ve bir adet kabuğu soyulmuş soğan atarak da kıvamın daha koyu olmasını sağlayabilirsiniz. 

Şunlara da göz atın;

  1. Mercimek çorbası tarifleri
  2. Mercimek çorbasının yanına ne gider?
  3. Değişik çorba tarifleri
  4. Çorba tuzlu olursa ne yapılır?
  5. Çorbanın içerisine hangi baharatlar konur?

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

Yöresel Börek Tarifleri: 12 Nefis Tarif
Raf Ömrü Uzun Olan Besinler: Uzun Süre Saklanan 15 Gıda
Dolmalık Biber Nasıl Seçilir: Dişi Biber Mi, Erkek Biber Mi?
Şef Elif Edes'ten 6 Patlıcanlı Tarif
Pekmez Kaç Kalori, Diyette Pekmez Yenir Mi?
Maltepe Kahvaltı Mekanları: Maltepe'deki En İyi 6 Kahvaltı Mekanı