Mayalı Hamurdan Pişi Yapılır Mı?
Aslı Can Kaçar İçerik Editörü
37 Tarif       24 Takipçi
Pişi, yağda kızartılarak yapılan geleneksel bir hamur işidir. Kabartma tozu ile yapılabildiği gibi mayalı hamurdan da pişi olur. Mayalı pişi, daha yumuşak, gözenekli ve lezzetli bir yapıya sahiptir; ancak iyi sonuç için hamurun yeterince mayalanması ve doğru sıcaklıkta kızartılması gerekir.

Pişi, Türk mutfağında kahvaltılarda ve çay saatlerinde sıkça yapılan, yağda kızartılarak hazırlanan geleneksel bir hamur işidir. Bazı bölgelerde lokma, bişi ya da kıygaşa gibi isimlerle de anılır. Temel olarak un, su veya süt, tuz ve kabartıcı bir unsurla hazırlanan hamurun kızgın yağda kızartılmasıyla yapılır. Dışı altın sarısı ve hafif çıtır, içi ise yumuşak ve gözenekli bir dokuya sahiptir. Pişi genellikle sade olarak tüketilir; ancak peynir, bal, reçel, pekmez veya çikolata kreması gibi eşlikçilerle servis edilmesi de oldukça yaygındır.

''Mayalı pişi hamuruna süt katılır mı, pişi kaç dakika mayalanır ve ev yapımı pişi tariflerine'' de göz atın.

Mayalı Hamurdan Pişi Yapılır Mı?

Bu sorunun cevabı net bir şekilde evettir. Hatta mayalı hamurla yapılan pişi, lezzet ve doku açısından birçok kişi tarafından daha çok sevilir.

Haber Kategorileri

Malzeme Rehberi

Lezzetli Haberler

25 Aralık Masterchef All Star 4. Altın Önlüğü Kim Aldı?
Ayva Reçeli İçin 1 Kilo Ayvaya Ne Kadar Şeker Konur?
Creme Brule İçinde Ne Var?
Mayalı Hamurdan Pişi Yapılır Mı?
Brüksel Lahanasının Gazı Nasıl Alınır: 5 Etkili Yöntem
Tüketmeden Önce Dondurmanız Gereken 7 Yiyecek