Mantı Yaparken Yapışmaması İçin Ne Yapmalı?
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Mantı yaparken hamurun ne çok sert ne de çok yumuşak olması, açarken ve şekil verirken işinizi kolaylaştırır. Hamuru açarken ve mantıları dizerken un serpmek, birbirine yapışmasını önler. Kaynar suya atarken mantıları tek tek bırakmak ve pişirme sırasında hafifçe karıştırmak önemlidir. Piştikten sonra mantıları süzerken dikkatli olmak ve gerekirse az yağ eklemek, yapışmayı engeller.

Mantı yaparken yapışmasını önlemenin en önemli noktası hamurun iyi yoğrulması ve elastik olmasıdır; bu sayede açarken yırtılmaz ve şekil alması kolaylaşır. Hamuru açarken ve mantıları dizerken un kullanmak, tepsiye dizerken birbirine temas etmemesine özen göstermek yapışmayı büyük ölçüde önler. Pişirme sırasında suyun bol ve tuzlu olması, az miktarda sıvı yağ eklenmesi ve ara ara karıştırmak da mantıların birbirine yapışmasını engeller. Piştikten sonra fazla suyu süzüp, hafifçe karıştırmak veya birkaç damla yağ eklemek mantıların birbirinden ayrılmasını sağlar.

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

Michelin Tavsiye Listesi Nedir, Ne Anlama Gelir?
Michelin Genç Şef Ödülü Nedir, Kimler Alabilir, Değerlendirme Nasıl Yapılır?
Michelin Yeşil Yıldız Ödülü Nedir, Ne Anlama Gelir?
Michelin Bib Gourmand Ödülü Nedir, Kimler Alabilir?
Barbunya Haşlarken Kararmaması İçin Ne Yapılır?
Barbunya Pilakiye Hangi Malzemeler Konur?