Lokum Gibi Kavurma Hangi Etten Yapılır?
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
"Lokum gibi kavurma" ifadesi, ağızda dağılan, yumuşacık ve sulu bir kavurmayı tarif eder. Bu kıvamı yakalayabilmek için doğru eti seçmek çok önemlidir. Peki; lokum gibi kavurma hangi etten yapılır?

Lokum gibi kavurma hangi etten yapılır? Lokum gibi kavurma yapmak için en ideal et, dana antrikot veya kontrfile gibi yağlı ve yumuşak dokulu parçalardır. Et önce yüksek ateşte mühürlenip ardından kısık ateşte uzun süre pişirilerek yumuşacık bir kıvama getirilir. İç yağı veya tereyağı kullanmak, hem lezzeti artırır hem de etin ağızda dağılmasını sağlar.

Butun İçindeki Kontrfile veya Antrikot

Yağ damarları olan bu etler, piştiğinde yumuşak ve sulu kalır. Antrikot özellikle lokum kıvamı için ideal bir seçimdir.

Dana Tranç veya Yumurta (but kısmı)

Sinirsiz, lifli ve yumuşak etlerdir. Uzun ve yavaş pişirme ile harika sonuç verir.

Dana Kuşbaşı (butun yağlı ve sinirsiz kısmı)

Kasaptan özellikle "kavurmalık kuşbaşı, lokum gibi olsun" diyerek temin edebilirsinİz. Yağ oranı dengeli olmalı.

Kuzu Eti (ön kol veya but)

Daha yağlıdır ve bu yüzden daha kolay lokum gibi olur. Kuzu severler için çok iyi bir alternatiftir.

Püf Noktalar:

  1. Eti mühürledikten sonra kısık ateşte, uzun sürede pişirmek yumuşaklık sağlar.
  2. Bir miktar iç yağı veya tereyağı eklemek lezzeti artırır.
  3. Pişirme sırasında tuz eklemeyi sona bırakmak, etin sertleşmesini önler.

Şunlara da göz atın:

  1. Kavurmanın Suyu Dökülür Mü?
  2. Kurban Eti Kavurmadan Önce Yıkanır Mı?
  3. Kavurma Saklama Yöntemleri
  4. Lokum Gibi Yumuşacık Kavurma Yapmanın İpuçları
  5. Kurban Eti Neden İlk Gün Yenmez?

Haber Kategorileri

Pişirme Yöntemleri

Lezzetli Haberler

4 Aralık Masterchef Türkiye'de İlk Finalist Kim Oldu?
2 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
1 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
2026 Michelin Sommelier Ödülünü Kim Kazandı?
Michelin Yeşil Yıldız Kazanan Restoranlar
Michelin Rehberi Türkiye’nin Tüm Bölgelerini Kapsayacak