Latteli kurabiyede kahve mutlaka sıcak suda eritilip soğutularak eklenmeli, aksi halde topaklanır. Tereyağını oda sıcaklığında kullanmak kıyır dokuyu garanti eder. Kahvenin acılığını dengelemek için vanilya veya esmer şeker eklemek lezzeti artırır.
Kahve aromasını kaybetmemek için kurabiyeleri fazla pişirmemek gerekir. Latte tadını güçlendirmek için kahveyle birlikte az miktarda süt tozu kullanılabilir. Üzerine pudra şekeri veya kahveli glazür eklemek sunumu şıklaştırır.
Kahve Seçimi
Espresso tozu ya da granül kahve tercih edin. Türk kahvesi çok ince olduğu için hamuru karartabilir, tane bırakabilir.
Kahveyi mutlaka sıcak suda eritip soğuttuktan sonra ekleyin, aksi halde topaklanır.
Kahve & Süt Dengesi
Latte tadı için kahveyle birlikte ılık süt tozu veya az miktarda süt kullanabilirsiniz.
Fazla sıvı koymamak için sütü azar azar ilave edin.
Tereyağı Kullanımı
Tereyağı mutlaka oda sıcaklığında yumuşamış olmalı. Bu sayede hem kahve aroması daha iyi yayılır hem de kurabiye daha kıyır olur.
Şeker & Aroma
Kahve bazen acı tat verebilir, bu yüzden hamura esmer şeker veya biraz vanilya eklemek lezzeti dengeler.
Arzuya göre beyaz çikolata parçaları ekleyerek latte-çikolata uyumunu yakalayabilirsiniz.
Pişirme
Kahve aroması fırında çabuk kaybolur. O yüzden kurabiyeleri fazla pişirmemek gerekir. Üstü hafif çatlak, içi yumuşak kalmalı.
Fırını önceden mutlaka ısıtın (genelde 170-175°C ideal).
Servis
Üzerine incecik pudra şekeri serpip yanında latte ile sunarsanız, kafe şıklığında olur.
Daha yoğun kahve tadı isterseniz, piştikten sonra üzerine hafif kahveli glazür gezdirebilirsiniz.