Lahmacun İçin 1 Kg Kıymaya Ne Kadar Sarımsak Konur?
Selin Hıdır
2282 Tarif       1 Takipçi
Lahmacun, Türk mutfağının en sevilen hamur işlerinden biridir ve lezzetini büyük ölçüde iç harcındaki malzemelerin dengeli oranlarına borçludur. Bu dengede sarımsak çok önemli bir rol oynar. Ancak sarımsağın miktarı, kıymanın cinsine, kullanılan sebzelere, pişirme yöntemine ve bölgesel damak tadına göre değişebilir.

Evde ya da profesyonel mutfakta yapılan lahmacunun lezzet dengesini belirleyen en önemli detaylardan biri sarımsak miktarıdır. Sarımsak fazla olursa diğer aromaları bastırır, az olursa lahmacunun karakteristik tadı eksik kalır. Peki; lahmacun için 1 kg kıymaya ne kadar sarımsak konur? İşte detaylar...

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

4 Aralık Masterchef Türkiye'de İlk Finalist Kim Oldu?
2 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
1 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
2026 Michelin Sommelier Ödülünü Kim Kazandı?
Michelin Yeşil Yıldız Kazanan Restoranlar
Michelin Rehberi Türkiye’nin Tüm Bölgelerini Kapsayacak