Kuru Patlıcanın Yumuşak Olması İçin Ne Yapmalı?
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Kuru patlıcanın yumuşak olması için önce kaynar suda birkaç dakika haşlayıp ardından sıcak suda bekletmek gerekir. Bu işlem, patlıcanın liflerini gevşetip su çekmesini sağlar. Pişirirken de kısık ateşte ve yeterli suyla yavaşça pişirmek, patlıcanların dağılmadan yumuşamasını sağlar.

Kuru patlıcanları yumuşatmak için öncelikle kaliteli ve ince etli olanları seçmek önemlidir. Bekletme suyuna biraz tuz eklemek, patlıcanların daha hızlı yumuşamasına yardımcı olur. Dolma yaparken bol su ve düşük ısıda pişirmek, patlıcanların pamuk gibi olmasını sağlar.

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

2 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
1 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
2026 Michelin Sommelier Ödülünü Kim Kazandı?
Michelin Yeşil Yıldız Kazanan Restoranlar
Michelin Rehberi Türkiye’nin Tüm Bölgelerini Kapsayacak
Michelin Rehberi 2026 Kapadokya Seçkisi Açıklandı