Kuru Patlıcan Dolmasının Suyuna Ne Konur?
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Kuru patlıcan dolmasının suyuna genellikle tuz, karabiber ve salça konur. Üzerine zeytinyağı gezdirilir ve dolmaların üzerini geçecek kadar sıcak su eklenir. İsteğe bağlı olarak nane, kekik veya biraz şeker de lezzet katmak için kullanılabilir.

Dolmaların suyu, lezzetini hem iç harçtan hem de eklenen baharatlardan alır. Suyu hazırlarken salça ve zeytinyağı karıştırılarak kaynatılır, sonra dolmalar üzerine dökülür. Bazı tariflerde dolmanın aromasını artırmak için sarımsak veya kekik de eklenir.

Tuz

Temel lezzet verici.

Karabiber

Hafif bir baharat aroması için.

Salça (domates veya biber salçası)

Suyun rengi ve tadı için.

Zeytinyağı

Hem lezzet hem de dolmaların kaymaması için.

Şeker (isteğe bağlı)

Hafif tatlı bir denge için özellikle domatesli suda.

Sıcak su veya et suyu

Dolmaların üzerini geçecek kadar.

Bazı tariflerde nane, kekik veya sarımsak da suya aroma vermesi için eklenebilir.

Şunlara da göz atın:

  1. Kuru Patlıcan Doldurulup Buzluğa Atılır Mı?
  2. Kuru Patlıcan Dolması Sıcak Mı Yenir Soğuk Mu?
  3. Kuru Patlıcan Haşlarken Tuz Atılır Mı?
  4. Kuru Patlıcanın Yumuşak Olması İçin Ne Yapmalı?

Haber Kategorileri

Malzeme Rehberi

Lezzetli Haberler

Michelin Yıldızı Nedir?
Michelin Tavsiye Listesi Nedir, Ne Anlama Gelir?
Michelin Genç Şef Ödülü Nedir, Kimler Alabilir, Değerlendirme Nasıl Yapılır?
Michelin Yeşil Yıldız Ödülü Nedir, Ne Anlama Gelir?
Michelin Bib Gourmand Ödülü Nedir, Kimler Alabilir?
Barbunya Haşlarken Kararmaması İçin Ne Yapılır?