Kuru İç Bakla Kaç Dakikada Pişer?
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Baklayı ayıklayıp yıkayın, tercihe göre birkaç saat suya ıslatın. Tencereye su koyup tuz ekleyin, baklayı ekleyip kaynadıktan sonra kısık ateşte 25–35 dakika pişirmeye devam edin. Yumuşayınca ocaktan alın, suyunu süzüp servis yapın.

Baklayı ayıklayıp yıkayın, istersen birkaç saat suda bekletin. Tencereye su koyup tuz ekleyin, baklayı ekleyip kısık ateşte 25–35 dakika pişirin. Yumuşayınca ocaktan alın ve servis edin.

Baklayı hazırlayın

Baklayı ayıklayıp yıkayın, sonra tercihe göre birkaç saat suya ıslatın.

Haşlama suyunu hazırlayın

Geniş bir tencereye su koyun, biraz tuz ekleyin.

Baklayı pişirin

Baklayı suya ekleyin, kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte pişirmeye devam edin.

Pişirme süresi

Ortalama 25–35 dakika kadar yumuşayana kadar pişirmeye devam edin.

Kontrol edin ve servis edin

Bakla yumuşadıysa ocaktan alın, suyunu süzün ve servis yapın.

Şunlara da göz atın:

  1. Fava Sulu Olursa Ne Yapmalı?
  2. Favaya Havuç Konur Mu?
  3. Favanın Yanına Ne Yakışır?
  4. Taze İç Bakladan Fava Olur Mu?
  5. Fava Nasıl Saklanır?

Haber Kategorileri

Pişirme Yöntemleri

Lezzetli Haberler

4 Aralık Masterchef Türkiye'de İlk Finalist Kim Oldu?
2 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
1 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
2026 Michelin Sommelier Ödülünü Kim Kazandı?
Michelin Yeşil Yıldız Kazanan Restoranlar
Michelin Rehberi Türkiye’nin Tüm Bölgelerini Kapsayacak