Künefenin İçine Hangi Peynir Girer?
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Künefenin içine genellikle tuzsuz tel peyniri veya mozzarella benzeri eriyen peynirler girer. Peynir, tatlıyla uyumlu olmalı ve eriyip akışkan bir doku sağlamalıdır. Bu sayede künefe hem lezzetli hem de yumuşak bir kıvama sahip olur.

Künefe yapımında en çok tuzsuz tel peynir tercih edilir. Peynirin kolay eriyip uzayan bir yapıya sahip olması tatlının lezzetini artırır. Alternatif olarak dil peyniri veya mozzarella da kullanılabilir.

Tel peyniri tercih edilir

Künefe için en ideal peynir, tuzsuz ve tel tel ayrılan peynirlerdir.

Tuzsuz olmalı

Tatlıyla birlikte kullanıldığı için peynirin tuzsuz veya az tuzlu olması gerekir.

Dopdolu lezzet için dil peyniri

Orta sertlikte ve eriyen peynirler, künefenin yumuşak dokusuyla uyumludur.

Mozzarella da kullanılabilir

Eğer tel peynir yoksa, tuzsuz mozzarella da güzel sonuç verir.

Süt oranı yüksek peynirler

İyi eriyen, kremamsı peynirler künefenin akışkan ve lezzetli olmasını sağlar.

Şunlara da göz atın:

  1. Künefe İçin Şerbet Nasıl Yapılır?
  2. Künefe Şerbeti Sıcak Mı Dökülür?
  3. Künefenin Malzemeleri Nelerdir?

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

4 Aralık Masterchef Türkiye'de İlk Finalist Kim Oldu?
2 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
1 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
2026 Michelin Sommelier Ödülünü Kim Kazandı?
Michelin Yeşil Yıldız Kazanan Restoranlar
Michelin Rehberi Türkiye’nin Tüm Bölgelerini Kapsayacak