Şifa Dolu Kudret Narı Nasıl Yenir?
Kudret narı nedir, ne işe yarar? Kudret narı nasıl yenir? Kudret narı macunu nasıl yapılır? İşte, faydaları saymakla bitmeyen şifa dolu kudret narının tüketimi:

Son yıllarda pazar ve manav tezgahlarında sık sık karşımıza çıkan kudret narı, şifa dolu bir bitkidir. Bağırsak ve mide başta olmak üzere sindirim sistemini koruyan kudret narı, C vitamini bakımından da zengindir. 'Papara' ismiyle de bilinen bu meyve, bağışıklığı güçlendirir. İçeriğinde bulunan antioksidanlar sayesinde, kanserli hücre oluşumunu önlemesiyle bilinir. Peki, kudret narı nasıl yenir? İşte, kudret narı tüketme yöntemleri ve kudret macunu yapımı:




Kudret Narı Nasıl Yenir?

Kudret narı meyvesi: Kudret narı diğer meyveler gibi sade bir şekilde tüketilmez. Genellikle macun yapımında kullanılır. Ancak kudret narını meyve olarak tüketebilmek için, içerisine birkaç malzeme ekleyebilirsiniz. Kudret narını tüketebilmek için önce düzgün bir şekilde kazımanız gerekir. Ardından içindeki çekirdekler çıkartılır ve kalan kısımlar bol suyla temizlenene kadar yıkanır. Yıkama işleminden sonra çatal yardımıyla ezip ve püre haline getirilmelidir. İçerisine 1 tatlı kaşığı bal ekleyerek acılığını giderebilirsiniz. Hazırladığınız karışımı sabahları 1 tatlı kaşığı tüketebilirsiniz. Aşırı tüketmekten kaçının.

Kudret Narı Macunu Nasıl Yapılır?

1 adet olgunlaşmış (turuncu veya sarı) kudret narının içindeki çekirdekleri çıkartın. Çıkarttığınız kırmızı çekirdekleri küçük parçalara bölün ve cam kavanoza doldurun. İçine 1 su bardağı doğal ve gerçek bal ekleyin. Bal ve kudret narı çekirdeklerini güzelce karıştırın ve kapağı kapatın. Bu şekilde yaklaşık 1 ay ağzını açmadan bekletin. 1 ay sonunda karışım biraz sulanmış olacaktır. Hazırladığınız macunu her sabah bir kez karıştırın. Aç karna 1 tatlı kaşığı tüketebilirsiniz. Cilt sorunları için, bir miktar kudret narı macununu sorunlu bölgeye sürebilir, ardından ılık suyla durulayabilirsiniz.

Zeytinyağlı Kudret Narı Macunu Nasıl Yapılır?

Yukarıda bahsettiğimiz gibi 1 adet olgunlaşmış kudret narının çekirdeklerini çıkartın. Çekirdekleri küçük küçük doğradıktan sonra cam kavanoza doldurun. Üzerine 1 su bardağı saf zeytinyağı ekleyin ve karıştırın. Kapağını kapatarak 6 ay boyunca bekletin. Bu sürede kavanozun kapağını açmayın. 6 ayın sonunda hazırladığınız zeytinyağlı kudret narı macununu 1 tatlı kaşığı olarak tüketebilirsiniz. İsterseniz sade, isterseniz de bal ekleyerek tüketebilirsiniz. Cilt sorunları için, cildinize sürebilir ve durulayabilirsiniz.

Zeytinyağlı Kudret Narı Macununun Faydaları Nelerdir?

  1. Sindirim sistemindeki enfeksiyonların iyileşmesine yardımcı olur.
  2. Bağışıklığı güçlendirir, vücudu bakteri ve mikroplara karşı korur.
  3. Kandaki toksinlerin temizlenmesine destek olur.
  4. Mide ve bağırsaklarda bakteri oluşumunu önler.
  5. Çıban, egzama, sedef gibi cilt hastalıklarına karşı etkilidir.
  6. Kan şekerini dengeler.
  7. Tümör oluşumunu ve var olan tümörün büyümesini önler.
  8. Afrodizyak etkisi vardır.
  9. Saç dökülmelerine karşı etkilidir.

Kudret Narı Tüketirken Dikkat Edilmesi Gerekenler

  1. Kudret narının veya kudret narı macununun günde 1 tatlı kaşığından fazla tüketilmesi kesinlikle önerilmemektedir.
  2. Hamilelik döneminde düşüğe veya kanamaya neden olabileceği görüşleri bulunuyor. Bu yüzden hamilelerin kudret narı ve macunu tüketmesi önerilmemektedir.
  3. Kanamayı arttırabileceği için regl döneminde kudret narı tüketilmesi önerilmez.
  4. Emzirme dönemindeki annelerin, kudret narı ve macunu tüketmesi sakıncalıdır.
  5. Aşırı tüketilmesi halinde ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir.

Önemli Not: Herhangi bir hastalığı olan kişiler, ciddi kronik rahatsızlığı olan kişiler, hamileler, emziren anneler, hassas bünyeye sahip olanlar ve düzenli ilaç kullanan kişiler kudret narı, kudret narı macunu ve herhangi bir bitkisel ürünü kullanmadan önce mutlaka doktora danışmalıdır. Doktorun onaylamadığı hiçbir şey tüketilmemelidir.


Şunlara da göz atın;

  1. Kudret narının faydaları nelerdir?
  2. Avokado nasıl yenir?
  3. Mango nasıl yenir?
  4. Hindistan cevizi nasıl yenir?
  5. Ejder meyvesi nasıl yenir?

Haber Kategorileri

Malzeme Rehberi

Lezzetli Haberler

Palmiye Kalbi Nedir, Faydaları Nelerdir?
Yatmadan Önce Uzak Durmanız Gereken 7 Besin
Karahindiba Nasıl Kurutulur?
Meşe Balı Nedir, Nasıl Tüketilir?
Salmonella Bakterisi Nedir, Nasıl Bulaşır?
Lezzetlerin Doğal Buluşması: Telezzüz Vegan ve Vejetaryen Mutfağıyla