Krep Yaparken Her Seferinde Tava Yağlanır Mı?
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Krep yaparken genellikle her seferinde tavanın hafifçe yağlanması gerekir ama bu durum birkaç faktöre bağlı olarak değişebilir. Peki; krep yaparken her seferinde tava yağlanır mı? İşte yanıtı.

İncecik dokusu ve sade haliyle bile lezzetli olan krep, ister tatlı ister tuzlu olarak kolayca uyarlanabiliyor. “Yağsız olursa yapışır mı, çok yağlı olursa ağır mı olur?” sorusunun yanıtı merak edilirken tavanın cinsi, yağın türü gibi pek çok detayın bilinmesi gerekiyor. Peki; krep yaparken her seferinde tava yağlanır mı? İşte cevabı.

Tavanın Cinsi

Yapışmaz tava (teflon veya seramik) kullanıyorsanız, ilk birkaç krepten sonra tekrar yağlamaya gerek olmayabilir. Döküm veya çelik tava ise her seferinde az miktarda yağ (veya tereyağı) kullanmak gerekir, aksi halde krep yapışabilir.

Yağın Türü

Sıvı yağ (örneğin ayçiçek yağı veya zeytinyağı), kolayca sürülebilir ve her krep öncesi azıcık sürmek yeterlidir. Tereyağı, koku ve lezzet verir ama çabuk yanabileceği için dikkatli kullanılmalı.

Krep Sayısı ve Süre

Çok sayıda krep yapıyorsanız tava zamanla kurur; bu yüzden her 1-2 krepte bir çok az yağlamak iyi olur.

Pratik İpucu:

Bir fırça ya da katlanmış kağıt havluya azıcık yağ döküp tavayı silerek hafif yağlama yapabilirsiniz. Böylece ne yapışır, ne de fazla yağlı olur.

Şunlara da göz atın:

  1. Krepte Süt Yerine Ne Kullanabilirim?
  2. Süt Olmadan Krep Nasıl Yapılır?
  3. Krepte Süt Yerine Yoğurt Olur Mu?
  4. Özel Krep Tavası Almaya Değer Mi?
  5. Krep Yaparken İhtiyacınız Olan 9 Akıllı Tüyo

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

12 Aralık Masterchef All Star 5. Dokunulmazlık: Kaşığı Kim Kazandı?
Patlamış Mısırın Sert Olmaması İçin Ne Yapmalı: 6 İpucu
Öcce Yapmak İçin 5 Tüyo
Mozaik Pasta Nasıl Saklanır?
Taste Atlas Dünyanın En İyi Tatlılarını Açıkladı: Türkiye'den 7 Tarif Var!
Mercimek Çorbasının Mercimeği Az Olursa Ne Olur?